Ющенко про відносини із Росією: Майже усе залежить від Москви

Ющенко про відносини із Росією: Майже усе залежить від Москви
president.gov.ua

Відповідаючи на запитання, чи можливо вирішити проблеми із Росією у рамках діалогу, Президент України сказав: "Звичайно, я би хотів, щоб відносини між нашими країнами були найкращими, і вірю, що це можливо. Але майже усе залежить від Москви. Це велика країна, і відомо, що чим більшою є країна, тим відповідальнішою вона повинна бути. Абсолютно зрозуміло, що наша незалежність і наш суверенітет не можуть бути поставлені під сумнів ".

Під час обговорення стану відносин Києва із Москвою не залишилося без уваги і газове питання. Ющенко заявив, що останній газовий конфлікт завершився прийняттям асиметричних рішень, оскільки вони, за його словами, не відповідають інтересам усіх зацікавлених сторін.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, що Москва хоче брати участь в угоді, досягнутій із Європою з модернізації мережі українських газопроводів, український президент сказав: "Безумовно, ми готові прийняти внесок усіх зацікавлених партнерів, але на певних умовах". Їхня суть зводиться до того, що контроль над мережею та власність трубопроводів залишаться українськими.

Як зазначає видання, "Віктор Ющенко спокійно відповідає на запитання і обґрунтовує свої слова, але буквально запалюється, коли мова зачіпає внутрішню політику його країни, його нове протистояння із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, разом з якою він очолював "помаранчеву революцію".

За його словами, у цьому конфлікті немає нічого особистого, це конфлікт двох ідеологій. "Існує група, яка хоче загнати Україну у минуле, група, пов'язана із комуністами, - говорить президент України. - Вони хочуть розділити Україну, і вони не просто здійснюють конкретну політику. Тут має місце справжнісінька узурпація влади".

Як повідомлялося, глава Секретаріату Президента України Віктор Балога дав інтерв'ю агентству РІА Новини, у якому дав відповідь на питання про те, чому у Віктора Ющенка низький рейтинг.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK