Одеса отримала приз ПАРЄ за розвиток європейських ідеалів

Одеса отримала приз ПАРЄ за розвиток європейських ідеалів
kameda-lab.org

Як повідомив сьогодні на брифінгу керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, серед нинішніх переможців, яким вручать Дошку пошани - спеціальний приз ПАРЄ, є місто Одеса, яке вже вдруге отримує високу нагороду Парламентської Асамблеї Ради Європи (у 1998 році Одесі було вручено Прапор честі).

За словами Кирилича, таким чином ПАРЄ заявила про вагомий внесок цього українського міста в розвиток місцевої і регіональної демократії, побратимських зв'язків з європейськими містами, а також успішну реалізацію важливих ініціатив Ради Європи, зокрема, проведення в 2008 році тижня місцевої демократії.

Дошка пошани - друга за значимістю (з чотирьох існуючих) ступенів Європейської премії, якою Рада Європи нагороджує міста континенту за активний розвиток міжнародних зв'язків - відносин поріднених міст, проведення європейських заходів, взаємних візитів і т.д.

Дошка Пошани складається у своїй верхній частині з мідних фігур, що символізують міфологічний сюжет "викрадення Європи", в центрі - з кільця дванадцяти зірок (як на європейському прапорі), з позначенням року, в якому присуджено приз, в центрі цього кільця, в нижній частині - стилізована карта Європи з зазначенням назви міста, що виграло приз. З 1955 року, коли було засновано Європейську премію, вручено всього 145 Дощок пошани.

Кандидати, які претендують на отримання премії, представляють свої заслуги перед Європою за наступними пунктами: членство в міжнародних організаціях, взаємодія з містами-побратимами та іншими закордонними муніципалітетами, персональні обміни, проведення європейських заходів, поширення європейських ідей, європейська солідарність та інше.

У 2007 році Одеська міськрада направила на присудження Дошки пошани звіт про Європейські заходи, які проведено у місті в 2006-2007 роках. Основними в заявці з'явилися матеріали щодо участі Одеси в створенні Чорноморського єврорегіону, а також проведення Європейського тижня місцевої демократії, Дня Європи, Європейського Дня сусідства, інших великих міжнародних заходів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK