Суд зобов'язав політичного біженця із РФ виплатити штраф за образу Ющенка

Суд зобов'язав політичного біженця із РФ виплатити штраф за образу Ющенка
nazbol.ru
За його словами, Плосконосова була затримана за те, що під час першотравневої демонстрації у Харкові вона прокричала гасло Ющенко, геть!

Суддя Світлана Муратова визнала Плосконосову винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 185-1 Кодексу України про адміністративне правопорушення (Порушення порядку зборів, мітингів, вуличних ходів і демонстрацій) та зобов'язала сплатити штраф у розмірі 204 грн.

Як вказала у рішенні суду Муратова, лозунг Ющенко, геть! є "антисуспільним" і "принижує честь та гідність чинного Президента України".

У Вінницькій правозахисній групі зазначили, що жодних обмежень на свободу зібрань для іноземців, що законно перебувають в Україні, Конституцією України не встановлено.

Вінницькі правозахисники вважають, що обмеження вживання лозунгу Ющенко, геть! під час демонстрації, є грубим порушенням права на свободу мирних зборів і на вільне вираження думки, що гарантовано Конституцією.

На даний час рішення суду першої інстанції оскаржується у Харківському апеляційному суді. Якщо суд не знайде підстав для виправдання Плосконосової у Вінницькій правозахисній групі обіцяють звернутися до Європейського суду з прав людини.

Як повідомлялося, у жовтні 2008 року 20-річна громадянка Російської Федерації Ганна Плосконосова отримала статус біженця в Україні.

У липні того ж року рішенням Держкомітету у справах національностей та релігій України надано статус біженця шукачеві притулку із Російської Федерації нацболу Михайлові Гангану.

У березні 2008 року Україна надала політичний притулок ще одній активістці забороненої у Росії Націонал-більшовицької партії - Ользі Кудріній.

За матеріалами ЗАРАЗ
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK