Одеський школяр виграв перший суд щодо тестування

Одеський школяр виграв перший суд щодо тестування
segodnya.ua

Як повідомила адвокат Олега Нічки, депутат Одеської обласної ради Ірина Залюбовська, суд визнав дії обласного управління освіти незаконними.

"Дане рішення ухвалено на підставі відсутності законодавчої бази для організації проведення зовнішнього тестування. В Україні взагалі немає жодного законодавчого акту, що містить слово "тестування", - наголосила адвокат.

Вона зазначила, що рішення суду не скасовує проведення зовнішнього тестування, однак обласне управління освіти тепер не має права брати участі в його організації на території Одеської області.

"Наші опоненти заявляють, що в області тестування проводить центр оцінювання знань, а обласне управління освіти тільки організовує його проведення, але без участі управління весь процес проведення тестування опиняється під питанням", - зазначила Ірина Залюбовська.

При цьому вона висловила сумнів, що постанова суду буде виконуватися.

Водночас, заступник директора регіонального центру оцінювання знань Григорій Вартанян заявив, що рішення суду навряд чи негативно відіб'ється на проведенні зовнішнього тестування в області.

"Обласне управління освіти не є виконавцем, воно тільки сприяє проведенню тестування", - зазначив Вартанян.

Він додав, що більш повні коментарі центр надасть після ознайомлення із рішенням суду.

Судове засідання за позовом Олега Нічки до Міністерства освіти і науки України відбудеться 1 червня в Києві.

Нагадаємо, учень 48-ої одеської школи Олег Нічка подав позов до Міносвіти і облуправління освіти з вимогою призупинити підготовку до зовнішнього тестування. Він має намір добитися права вибору: писати тести або здавати іспити. Школяр незадоволений, що з програми зовнішнього оцінювання виключили предмет "правознавство". Саме до здачі цієї дисципліни він ретельно готувався декілька років.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK