В Україну не пускатимуть іноземців без грошей

В Україну не пускатимуть іноземців без грошей
Reuters

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Юрій Костенко в інтерв'ю журналістам, залишаючи засідання уряду в середу.
Так, за його словами, відповідно до тексту постанови, передбачається введення обов'язкового підтвердження фінансового забезпечення осіб, які прибувають з країн, які представляють міграційний ризик.

Крім того, передбачається здійснення виборчого контролю за наявності достатнього фінзабезпечення під час проведення співбесіди з іноземцем або особою без громадянства в пунктах пропуску на держкордоні в порядку, який визначається адміністрацією Держприкордонслужби.

За словами заступника міністра, прийняття даної постанови забезпечить виконання відповідного пункту рішення РНБО України, а також сприятиме вдосконаленню системи держконтролю по в'їзду та перебуванню в Україні іноземців та осіб без громадянства, адаптації законодавства країни до міграційно-візової сфери до норм ЄС.

Крім того, на його думку, прийняття даної постанови може стати ваговим аргументом у переговорному процесі України з Єврокомісією щодо подальшого спрощення візового режиму для українських громадян, зокрема, в контексті безвізового діалогу між Україною та ЄС.
Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла закон Про внесення змін до статті 25 закону Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK