ЗМІ: У київських пенсіонерів продовжують відбирати квартири

ЗМІ: У київських пенсіонерів продовжують відбирати квартири
АР

Як повідомлялося раніше, на початку вересня цього року, дільничні міліціонери позбавляють житла самотніх пенсіонерів, змушуючи людей похилого віку підписувати на них дарчі на квартири. Про це розповіли самі постраждалі.

Так, одинока жінка похилого віку, яка проживає на Борщагівці, переписала своє житло на дільничного, після чого той став виганяти пенсіонерку з квартири.

"Галина дарчу підписала, після цього її почали виганяти з квартири, ледь не бити. Після одного такого випадку її паралізувало. Ми до неї ходили до лікарні, скидалися на ліки", розповів сусід постраждалої Олександр Кучер з вулиці Корольова у Києві, пише Сегодня .

Тим часом до редакції газети продовжують звертатися пенсіонери, які самі зіткнулися з подібними випадками.

"Моя двоюрідна сестра загинула через шахраїв і дільничного, які майже відібрали її квартиру на бульварі Перова", стверджує киянка Ніна Макаренко. За її словами, до сестри стали ходити молоді люди нібито допомагати по господарству, пише видання.

"Один з них став поїти її чимось. Сусіди телефонували мені, мовляв, твоя сестра ніби не в собі. Дільничний відповів, що все гаразд, але в той же день я приїхала до сестри і виявила, що в неї стоять металеві двері і новий мешканець мене не впускає. Значить, дільничний був спільником шахраїв ", розповіла жінка.

Сестра Макаренко померла в лікарні від інтоксикації невідомою речовиною, пише видання. За її словами, ті ж шахраї зараз за наводкою дільничного допомагають двом літнім жінкам на вулиці Кибальчича, пише видання.

В одній з благодійних організацій, яка працює при синагозі, нам розповіли, що коли волонтери намагалися допомагати декільком самотнім людям похилого віку, їм передзвонювали невідомі і наполегливо просили цього не робити, запевнивши, що допомогою вже займаються, пише видання.

У київській міліції кажуть, що про такі випадки не чули.

"Якщо у вас є така інформація, то запишіться на прийом до начальника міліції вашого району і поскаржтеся йому на дільничного. Якщо і він не відреагує, то звертайтеся в прокуратуру", сказала заступник начальника ЦГЗ МВС у Києві Наталя Сторожик.

Як раніше повідомляли ЗМІ, київська влада доопрацьовує проект рішення Про поліпшення фінансового стану КП Кращий будинок.

Згідно з рішенням проекту кожен бажаючий пенсіонер може укласти договір про своє довічне утримання і оселитися в пансіонаті, віддавши власне житло міській владі.

За матеріалами: Сегодня


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK