Фотогалерея: Святкування Водохреща у Києві

Фотогалерея: Святкування Водохреща у Києві
АР

У Києві цього дня у кількох місцях відбулися народні гуляння, у яких активну участь взяли любителі зимового плавання. Головну йордань столиці – ополонку у вигляді хреста, – міська влада традиційно влаштувала у Гідропарку біля каплиці Хрещення Господня.

Після освячення води всі охочі могли набрати її у посудини й скупатися в ополонці. Купалися навіть діти. Цього року на свято не приїхав Леонід Черновецький, який планував і собі опуститися у освячену воду. Замість мера на свято у Гідропарк приїхав заступник голови КМДА Сергія Рудика.

Ще одне святкування Водохреща з яскравими народними традиціями тривало в етнографічному центрі Мамаєва слобода. Там після святкової літургії у місцевій церкві відбувся хресний хід до озера, де вирубали йордань. Вирізаний хрест полили буряковим квасом й освяченим вином.

Після молебну й освячення води відбулося масове купання. А згодом відвідувачі центру змогли побачити козацькі кулачні бої, послухати фольклорні колективи й поїсти козацького кулешу та "варенухи". Масові купання у йорданях відбулися також у Голосіївському районі столиці.

Як Київ святкував Водохреща, дивіться у новій фотогалереї Новинаря.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK