ЗМІ: СБУ звинувачує главу Апеляційного суду Криму у порушенні державної таємниці

ЗМІ: СБУ звинувачує главу Апеляційного суду Криму у порушенні державної таємниці
sobytiya.com.ua

Про це сьогоднівиданню События повідомилоджерело у Службі безпеки України.

"Після цьогомає відбутися відсторонення  Луніна відвиконання обов’язків", - передбачило джерело.

За його словами,усунути керівника Апеляційного суду Криму від роботи у даному випадку можеслідчий прокуратури, а рішення про його затримання повинна прийняти ВерховнаРада України.

Джерело такожповідомило, що в суботу Лунін знаходився у Сімферополі, оскільки був присутнійна весіллі дочки.

У Судовійасоціації України Фонд сприяння правосуддю заявили, що "незаконний"обшук в Апеляційному суді Криму є спробою тиску на його голову Сергія Луніна.

Як розповіли васоціації, дії органів прокуратури і СБУ щодо голови Апеляційного суду Криму -"неправомірне переслідування".

За інформацієюСудової асоціації, "є всі підстави вважати, що наведені дії правоохороннихорганів є спробою тиску на голову суду, члена правління Судової асоціаціїУкраїни - Сергія Луніна з метою дискредитувати його як керівника судовоїустанови і суддю".

"Показовимфактом неправомірності дій правоохоронців є те, що слідчий прокуратуривлаштував справжні "маски-шоу" в суді і, явно порушуючи чиннезаконодавство, відмовився надати співробітникам суду будь-які процесуальнідокументи, які підтвердили б законність його дій", - підкреслили васоціації.

При цьому в заявінаголошується, що найближчим часом є ймовірність проведення обшуку житлаЛуніна, і "такі дії відбуватимуться заради пошуку "чогось", щодопоможе слідству виправдати свої дії у суді".

"Як сталовідомо нашій організації, підставою для порушення кримінальної справи запорушення у сфері охорони державної таємниці стало те, що керівництво судупровело зміну розташування кабінетів у приміщенні суду,"перемістивши" так звану "секретну" кімнату з одногоповерху адміністративної будівлі на іншій. Крім того, за інформацією джерел,справа могла бути порушена за заявою однієї з колишніх співробітницьАпеляційного суду. Напевно саме тому правоохоронці відмовилися залишити копіїпостанови на підставі якої сталися подібні "слідчі" дії", -додали у заяві.

Організаціязакликає генерального прокурора України Віктора Пшонку і главу СБУ ВалеріяХорошковського терміново перевірити законність дій співробітників прокуратури іСБУ і "зупинити беззаконня", яке відбувається стосовно Апеляційногосуду Криму, його голови і співробітників.

З відповіднимизаявами Судова асоціація України звернеться у Вищу раду юстиції і Генеральнупрокуратуру України.

Нагадаємо, 9вересня вдень було заблоковано будівлю Апеляційного суду Криму, де відбувалосявилучення документів. У будівлю нікого не пропускали і нікого не випускали.Вилучення документів здійснювалося у відділі кадрів, секретній частині і усерверній, де зберігається електронний архів суду. Після обіду обшукиперемістилися на територію медичного університету, розташованого по сусідству.Група людей, співробітники СБУ і Апеляційного суду, вийшли з будівлі суду імовчки вирушили в бік медичного університету. На території гуртожитку вузу вонизайшли у продуктовий магазин, де виявили комп’ютерний системний блок, який, засловами продавчині, залишили на зберігання два хлопці. З системного блокуправоохоронці зняли відбитки пальців. Виявивши системний блок, старший слідчийпрокуратури АРК Арсеній Суходолов заявив, що в Апеляційному суді Криму буде проведенаповна інвентаризація. "У вас зникло не лише це. Ви не знаєте, а мизнаємо", - сказав він, звертаючись до співробітників суду.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK