Європарламент продовжить обговорення щодо Угоди про асоціацію з Україною 11 жовтня

Європарламент продовжить обговорення щодо Угоди про асоціацію з Україною 11 жовтня
Reuters

Проце повідомив співдоповідач Рекомендацій щодо Угоди про асоціацію ПавлоЗалевський (група Європейської народної партії, Польща).

"Я думаю, що у випадку справи Тимошенко та Угоди про асоціацію парламентєдиний: абсолютно очевидно, що ми повинні реагувати на проблему порушення правлюдини в Україні, і ми це робимо. Але я також вірю, і більшість депутатіврозуміє, що в процесі переговорів нам потрібно рухатися вперед і укласти Угоду",- заявив Залевський.

За його словами, наступне обговорення рекомендацій Європейської комісії Ради ЄСщодо Угоди про асоціацію з Україною відбудеться 11 жовтня.

У рамках цього засідання відбудуться дебати по суті внесених поправок, дедлайндля яких - 21 вересня. 20 жовтня рекомендації повинні бути проголосовані врамках комітету з подальшим винесенням на голосування на пленарному засіданні влистопаді. Перше засідання комітету, на якому відбулася презентаціярекомендацій, відбулося 12 вересня.

Залевський переконаний, що позицію Єврокомісії в частині завершення переговорівдо кінця нинішнього року підтримують не тільки він особисто і Польща, якаголовує в Раді ЄС, але і більшість його колег. "Це (Угода про асоціаціюміж ЄС і Україна) - не приз для України за "правильні дії", але -інструмент поширення європейських стандартів, у тому числі, і щодо всьогокомплексу питань верховенства права", - висловив упевненість співрозмовникагентства.

У зв'язку з цим політик навів у приклад досвід Польщі, яка за допомогоюімплементації європейського законодавства стала "більш демократичною, зкращою захищеністю прав людини і менш корумпованою". "Я вірю, що цетакож проблеми й України, яка вирішить їх у співпраці з ЄС, і основоюспівробітництва буде Угода про асоціацію, включаючи зону вільноїторгівлі", - зауважив він.

Говорячи про фактор справи стосовно Юлії Тимошенко в рекомендаціях, ПавлоЗалевський висловив упевненість, що Євросоюз "не повинен займати позиції жодноїсторони, але підтримувати демократичні стандарти". "Відповідаючи напитання, яким буде політичний зміст рекомендацій щодо справи Тимошенко ізавершення переговорів щодо Угоди про асоціацію, моя особиста позиція полягає втому, що в інтересах ЄС та України їх завершити, і я вірю, що вони будутьзавершені. Це також допоможе вирішити внутрішні політичні проблеми. За допомогоюцієї Угоди ЄС буде позитивно впливати на демократичний розвиток України,зміцнювати верховенство права, зміцнювати українську державу, що створитьпозитивний приклад для будь-яких інших пострадянських країн, наприклад, Росії",- заявив депутат.

Він також пояснив, що справа стосовно Тимошенко стоїть на порядку денномуЄвропарламенту "не тільки тому що вона наша колега, але тому що вона лідеропозиції".

"Як лідер опозиції, вона повинна мати право діяти, очолювати свою партію імати право брати участь у наступних виборах. За це ми будемо боротися і будеморобити все можливе. Але це не означає, що ми хочемо поставити під питання зонувільної торгівлі і завершення переговорів (щодо Угоди про асоціацію - ред.), оскількими розуміємо, що це важливо для обох сторін", - наголосив Залевський.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK