Томенко: Хтось будує Російський світ і знайшов собі нового вождя в особі Патріарха Кирила

Томенко: Хтось будує Російський світ і знайшов собі нового вождя в особі Патріарха Кирила
Корреспондент

Про це Томенко заявив, відповідаючи на запитаннякримських журналістів про те, наскільки правильною з точки зору державних чинаціональних інтересів є спроба зробити чи не державною ідеологією так звануконцепцію Російського світу.

Томенко заявив, що "це не просто шкодитьнаціональним інтересам, це ліквідує сам сенс існування Українськоїдержави".

За його словами, поки що від цього рятує лишете, що "у владі конкурують різні стратегії: хтось будує Російськийсвіт і знайшов собі нового вождя замість Леніна і Сталіна в особіПатріарха Кирила. Хтось будує донецький світ  і, отримавши посаду в регіоні або уконкретному відомстві, звозить із Донецької області всіх друзів та родичів, щобмаксимально монополізувати вплив у даному напрямку діяльності. А хтось будуєсвіт для своїх людей, намагаючись максимально використовуватибюджетні кошти та повноваження для родичів , компаньйонів чи власнихкомерційних структур".

Томенко зазначив, що саме тому одним ізпріоритетів опозиції та громадськості сьогодні є захистити український світ вУкраїні, як би це парадоксально не звучало. "Сьогодні збереженняукраїнських цінностей, української культури, української мови є одним із головнихпріоритетів та одним із головних завдань, яке має об'єднати всі демократичніполітичні партії, що позиціонують себе як українські та європейські", -підкреслив він.

Перебуваючи у Криму, заступник голови ВРпланує відвідати Українську школу-гімназію в місті Сімферополі, де вінпрезентує просвітницькі проекти Фонду Рідна країна. Крім того, Томенко візьмеучасть у записі програми на телекомпанії Чорноморка.

Нагадаємо, що сьогодні міністр освіти і науки,молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що концепція Російського світу, якуактивно просуває Патріарх Московський і всієї Русі Кирило, не суперечитьнезалежності України.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK