Кожен другий українець не хоче жити в іншій країні – опитування

Кожен другий українець не хоче жити в іншій країні – опитування
Reuters

У компаніїпідрахували, що стосовно бажання виїхати на ПМЖ за кордон думки респондентіврозділилися на дві частини: 51% українців стверджує, що не бажає переїжджатижити і працювати в іншу країну, а ще 8% - готові при цьому агітувати іноземцівпереїжджати жити до України.

Решта жреспондентів хотіли б переїхати жити за межі України, але, при цьому або немають такої можливості (16%), або хочуть жити і працювати в Україні і іншійкраїні паралельно (10%), 8% опитаних вважають, що зможуть жити в іншій країнінабагато краще.

Результати опитуваннятакож показали, що, на думку українців, зарубіжною країною, в якій найкращереалізований принцип "держава для громадян" є Німеччина, так вважає20% населення. Потім найпривабливішими для українців країнами є (в порядкупріоритетності): США - 11%, Швейцарія і Швеція по 7%, 5% - Канада, іВеликобританія, Росія, Білорусь і Франція - по 4% респондентів.

Research &Branding Group також зазначає, що на думку 9% українців, країни, де був биреалізований принцип "держава для громадян" - не існує.

Такожповідомляється, що, згідно з дослідженням, впродовж останнього року 2/3українців виїжджали за межі рідного населеного пункту: 23% - менш ніж на 100км., 27% - на відстань 100-500 км., 19% - на відстань більш ніж 500 км. Третинаукраїнців (31%) взагалі нікуди не виїжджали зі свого населеного пункту.

Раніше сьогоднівже повідомлялося, що керівник компанії Research & Brànding Group ЄвгенКопатько сказав, що, за даними опитування, близько 40% громадян Українивважають  себе вільними..

Збір інформаціїпроводився методом особистого інтерв’ю в 24-х областях України і АР Крим.Респонденти відбиралися по квотній вибірці, що репрезентує доросле населеннякраїни по місцю проживання (область), статі і віку. Об’єм вибіркової сукупностісклав 2075 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK