Карпачова підказала Тимошенко, як домогтися скасування арешту

Карпачова підказала Тимошенко, як домогтися скасування арешту
Reuters
Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції.

За її словами, згідно з чинним законодавством, людина, яка була арештована в статусі підсудного, не має права оскаржити постанову про арешт в апеляційному суді.

Як повідомила Карпачова, вона звернулася до народних депутатів з проханням негайно внести зміни до чинного законодавства, якими передбачити право громадян оскаржити рішення про арешт у статусі підсудного.

За її словами, у Тимошенко є всі підстави для звернення в майбутньому, якщо вона вважатиме за необхідне, в Європейський суд з прав людини для оскарження рішення Печерського райсуду столиці про арешт.

"Вона була арештована в статусі не обвинуваченої, а в статусі підсудної. Це означає, згідно з чинним українським законодавством, що в апеляційному суді людина не має права оскаржити постанову судді на арешт ... Це є вже сьогодні підставою для звернення пані Тимошенко в майбутньому в Європейський суд з прав людини", - вважає Карпачова.

Вона вважає, що "це пряма дорога і пряма підстава" для звернення до Європейського суду.

Омбудсман навела приклад, що раніше Європейський суд розглянув справу "Гуренко проти України". За її словами, громадянин Гуренко, який був арештований під час судового слідства, виграв справу.

На переконання Карапачової, Тимошенко також має всі шанси виграти в суді з прав людини справу про арешт.

"Якщо в державі немає іншої інстанції на оскарження, то це є грубим порушенням права будь-якої людини", - заявила омбудсман.
 

Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK