Генсек Ради Європи: Потрібно розширювати розуміння того, чим є Європа

Генсек Ради Європи: Потрібно розширювати розуміння того, чим є Європа
АР

Таку думкувисловив Генеральний секретар Ради Європи Торнбйорн Ягланд під час дискусії проправа людини та демократії у Великій Європі на 8-му Ялтинському форумі YES.

"Найбільшоюсилою перетворень у Європі після Другої світової війни були економічні зміни ітехнологічна революція. Але в той же час дуже важливим було прагнення досвободи і прав людини", - сказав Ягланд, підкресливши, що ці цінності ісьогодні залишаються двигуном багатьох сучасних процесів.

Ягланд вважає ціпроцеси перемогою європейських цінностей і одним з ключових історичних трендів."Політичні системи, які не будуються на принципі поділу влади, на принципіконтролю над урядами, припиняють існувати".

"Сьогодні Європастикається з низкою серйозних викликів, перший з яких - зростання бідності,пов'язане з поглибленням економічної кризи. Ми навіть почали говорити провтрачене покоління, тому що молодь не може знайти роботу. Але ще небезпечнішете, що зростання бідності сьогодні поєднується з ксенофобськими настроями,зокрема - антиісламськими", - підкреслив Торнбйорн Ягланд.

Пряма трансляція саміту Ялтинської європейської стратегії (YES)

Разом з тим, надумку генсека Ради Європи, сьогодні потрібно розширювати розуміння того, чим єЄвропа і думати, чим ЄС може допомогти країнам-сусідам. На думку Ягланда, цедопоможе вирішити і низку внутрішніх проблем Євросоюзу. "Чим більше будеєвропейських цінностей в східноєвропейських країнах, тим легше нам буде справитисяз викликами імміграції", - сказав він.

***

8-а Ялтинськащорічна зустріч Україна та світ: спільні виклики, спільне майбутнє,організована Ялтинською європейською стратегією (YES) у партнерстві з ФондомВіктора Пінчука, відбувається з 15 по 18 вересня в Лівадійському палаці Ялти. Впродовжсаміту понад 200 представників політичних, ділових і громадських кіл з більшніж 20 країн світу обговорюють основні глобальні виклики та їхній вплив наЄвропу і Україну.

Учасники 8-гофоруму YES обговорюють новий світовий порядок в епоху змін, можливості тавиклики для інвестицій в Україну, а також шляхи для збалансування світовоїекономки. Серед основних тем дискусій - стосунки України з Європейським Союзомта перспективи України в сучасному світі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK