Тоні Блер: Укладенню угод про асоціацію між Україною та ЄС сприятиме продовження реформ

Тоні Блер: Укладенню угод про асоціацію між Україною та ЄС сприятиме продовження реформ
АР

Екс-прем'єр-міністрВеликобританії Тоні Блер обіцяє підтримку євроінтеграційних прагнень Українипісля продовження курсу структурних реформ, зокрема, в правовій сфері та дляполіпшення бізнес-клімату в Україні.

Про це Тоні Блерзаявив у Ялті під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим,повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

"Ключ доратифікації та погодженням угоди про асоціацію з усіма членами ЄС полягає втому, що необхідно чітко продемонструвати, що реформи і зміни, що відбуваютьсяв Україні, повинні продовжуватися. Зокрема, це надзвичайно важливо також упитанні верховенства права. Необхідно, щоб дотримувалися його виконання ...Україна важлива для майбутнього всієї Європи, і ми вітаємо Україну на її шляхудо Європи", - сказав Блер.

Пряма трансляція саміту Ялтинської європейської стратегії (YES)

У той же час, вінпідкреслив, що взаємини між Україною та Великобританією мають значний потенціалдля розвитку: "У нас є величезний потенціал для поглиблення нашихдвосторонніх взаємин".

У свою чергу,прем'єр-міністр Микола Азаров підкреслив, що, на жаль, Україна таВеликобританія не повною мірою використовують потенціал торговельно-економічнихвзаємин, і наголосив на необхідності підвищення їх рівня. Для цього, за словамиАзарова, необхідно інтенсифікувати політичні контакти.

"Політичніконтакти між нашими країнами могли б бути інтенсивнішими, і це дозволило бпокращити нашу двосторонню співпрацю", - зазначив він.

***

8-а Ялтинськащорічна зустріч Україна та світ: спільні виклики, спільне майбутнє,організована Ялтинською європейською стратегією (YES) у партнерстві з ФондомВіктора Пінчука, відбувається з 15 по 18 вересня в Лівадійському палаці Ялти. Впродовжсаміту понад 200 представників політичних, ділових і громадських кіл з більшніж 20 країн світу обговорюють основні глобальні виклики та їхній вплив наЄвропу і Україну.

Учасники 8-го форуму YESобговорюють новий світовий порядок в епоху змін, можливості та виклики дляінвестицій в Україну, а також шляхи для збалансування світової економки. Середосновних тем дискусій - стосунки України з Європейським Союзом та перспективиУкраїни в сучасному світі.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK