Азаров: Пов'язувати підписання угод про асоціацію з ЄС і процес над Тимошенко - аморально

Азаров: Пов'язувати підписання угод про асоціацію з ЄС і процес над Тимошенко - аморально
Reuters

Про це головауряду заявив сьогодні на 8-й Ялтинській щорічній зустрічі Україна та світ:спільні виклики, спільне майбутнє.

"Такіглобальні серйозні питання, як угоди про зону вільної торгівлі, про асоціацію,пов'язувати з конкретним судовим процесом не просто неправильно, ааморально", - сказав Азаров.

У той же часпрем'єр уточнив, що питання про претензії Євросоюзу до судового процесу надЮлією Тимошенко доречніше було б адресувати представникам юстиції, так як урядлише фінансує систему правосуддя.

"Я не будувгадувати, як будуть розвиватися події ... Є система правосуддя в країні, вонафункціонує за своїми законами", - сказав Азаров.

Головаукраїнського уряду закликав дивитися в майбутнє з оптимізмом."Переконаний, що здоровий глузд переважає, і угоди будуть підписані",- заявив він.

Пряма трансляція саміту Ялтинської європейської стратегії (YES)

Раніше комісар ЄСз питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що обвинувальнийвирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко за кримінально-процесуальним кодексом (КПК)1962 року погіршив би стосунки між Євросоюзом та Україною.

***

8-а Ялтинськащорічна зустріч Україна та світ: спільні виклики, спільне майбутнє,організована Ялтинською європейською стратегією (YES) у партнерстві з ФондомВіктора Пінчука, відбувається з 15 по 18 вересня в Лівадійському палаці Ялти. Впродовжсаміту понад 200 представників політичних, ділових і громадських кіл з більшніж 20 країн світу обговорюють основні глобальні виклики та їхній вплив наЄвропу і Україну.

Учасники 8-гофоруму YES обговорюють новий світовий порядок в епоху змін, можливості тавиклики для інвестицій в Україну, а також шляхи для збалансування світовоїекономки. Серед основних тем дискусій - стосунки України з Європейським Союзомта перспективи України в сучасному світі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK