Громадські активісти закликають якнайшвидше підписати Угоду про Асоціацію

Громадські активісти закликають якнайшвидше підписати Угоду про Асоціацію
Reuters

Зустрічвідбулася сьогодні в Ялті на 8-ій щорічній зустрічі Ялтинської Європейськоїстратегії (YES).

Надумку представників українського неурядового сектора, угода про Асоціацію станенайбільш дієвим механізмом зміни ситуації в Україні, проведення реальнихдемократичних реформ та імплементації європейських стандартів у різних сферахжиття в Україні.

Обмінміж людьми, обмін товарами і послугами між Україною та ЄС є основою дляуспішної трансформації суспільно-політичних процесів.

Пряма трансляція саміту Ялтинської європейської стратегії (YES)

Разомз тим, учасники зустрічі висловили стурбованість нинішньою внутрішньополітичноюситуацією в Україні, зокрема недотриманням прав людини і переслідуваннямопозиції.

Однак,саме підписання Угоди, як вважають експерти, має стати потужним сигналом дляконсолідації українського суспільства та громадських організацій.

Представникигромадського сектору також підкреслили наявність достатньої кількостіінструментів і величезного потенціалу громадянської активності для проведенняефективного моніторингу виконання Україною умов угоди про Асоціацію.

Доскладу Національної платформи Громадського Форуму Східного партнерства входять:Лабораторія законодавчих ініціатив, Громадська експертна рада при Комітеті зпитань співпраці між Україною та ЄС, Громадянська Асамблея України, Українськийнезалежний центр політичних досліджень, Всеукраїнська екологічна громадськаорганізація МАМА-86 та інші громадські організації та об’єднання України.

***

8-аЯлтинська щорічна зустріч Україна і світ:спільні виклики, спільне майбутнє, організована Ялтинською європейськоюстратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, проходить з 15 по 18вересня в Лівадійському палаці Ялти. У ході саміту понад 200 представниківполітичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорюютьосновні глобальні виклики та їхній вплив на Європу і Україну.

Учасники8-го форуму YES обговорюють новий світовий порядок в епоху змін, можливості тавиклики для інвестицій в Україну, а також шляхи для збалансування світовоїекономки. Серед основних тем дискусій - відносини України з Європейським Союзомта перспективи України в сучасному світі


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK