Низка лівих партій вирішили влитися у Соцпартію Мороза

Низка лівих партій вирішили влитися у Соцпартію Мороза
Корреспондент

"Важливо, що координаційна рада прийняла спільне рішення про те, щотаке об'єднання відбудеться на базі Соціалістичної партії як найбільшструктурованої і функціонуючої в усіх адміністративних одиницях України",- сказав Мороз на прес-конференції в Івано-Франківську.

Як пише газета, після того, як 14 серпня Мороз знову очолив СПУ, політрадапартії ухвалила рішення про початок об'єднавчого процесу партій лівогоспрямування. Готовність до цього задекларували шість партій - СПУ,Справедливість (голова - Станіслав Ніколаєнко), Всеукраїнський патріотичнийсоюз (Сергій Ганжа), Всеукраїнська партія дітей війни (Анатолій Пачевський),Народна влада (Йосип Вінський) та Українська селянська демократична партія(Дмитро Андрієвський).

Мороз вчора також повідомив, що Всеукраїнська партія дітей війни в суботупровела з'їзд, "на якому ухвалила рішення про припинення функціонування таприєднання до СПУ".

Лідер партії Справедливість Станіслав Ніколаєнко вчора підтвердив інформаціюпро прийняте лівими силами рішення об'єднуватися навколо структури Соцпартії.

"Ми виробили базові принципи об'єднання і домовилися, що найближчим часомпідпишемо політичну угоду, після чого п'ять партій оголосять просамоліквідацію, а їх члени автоматично вступлять у СПУ. А вже після цьогобазова партія змінить свою назву, програму і обере лідера", - заявив він Ъ-Україна.

Блоги: Причини убогості українських лівих. Блог Петра Олещука на Корреспондент.net

Нагадаємо, в березні у київському Будинку кіно відбувся перший форум міжпартійногооб'єднання під назвою Лівиця. Тоді намагалисяоб'єднатися п'ять партій: Справедливість Станіслава Ніколаєнка, Народна владаЙосипа Вінського, Соціал-демократична партія України Юрія Буздугана,Соціал-демократична партія України (об'єднана) під керівництвом ЮріяЗагороднього та Українська селянська демократична партія, яку очолює ДмитроАндрієвський.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK