Екс-посол США в Україні побачив "елегантне" рішення у справі Тимошенко

Екс-посол США в Україні побачив "елегантне" рішення у справі Тимошенко
Корреспондент.net

Коментуючи участьПрезидента України у міжнародній конференції Ялтинська європейська стратегія вЯлті, Пайфер висловив думку, що відповідь Януковича на поставлене йому питанняпро судовий процес над Тимошенко "відчинила двері для можливогорішення".

Яквідомо, Янукович, зокрема, сказав, що Україна зараз працює над"модернізацією" відповідного законодавства, в тому числі, надприведенням його до європейських стандартів, зрівноважуванням сторінобвинувачення і захисту.

"Цемогло б стати елегантним виходом зі складної ситуації. Якщо Рада видаляєвідповідне положення з Кримінального кодексу, це усунуло б підстави для судунад Тимошенко", - вважає екс-посол.

Засловами Пайфера, "що б хто не говорив про контракт (укладений Тимошенкощодо газу - ред.), і низка аналітиків вказували на його недоліки, проте, ніхтона Заході не розглядає його підписання як кримінальну справу".

Якщож звільнення Тимошенко не відбудеться, то "українські посадові особиповинні бути готові чути про її справу під час кожної зустрічі з європейськимита американськими чиновниками і опинитися в глухому куті на шляхуєвроінтеграції України", - зазначив екс-посол.

РанішеПайфер висловлював думку, що внутрішня політика Президента України в бікзгортання демократії знижує можливості Києва для маневру у відносинах зМосквою.

***

Яквідомо, в Києві триває судовий процес у справі Тимошенко. Екс-прем'єр-міністразвинувачують у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів зРосією.

Усвою чергу, в ЄС наполягають, що Тимошенко повинна взяти участь у майбутніхвиборах, і заявляють, що тюремний термін Тимошенко погіршить відносини міжУкраїною та ЄС.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK