Під стінами Верховної Ради більш як тисяча людей протестують проти скасування пільг

Під стінами Верховної Ради більш як тисяча людей протестують проти скасування пільг
Фото Таїсії Стеценко/Корреспондент.net

На площі Конституції перед будівлею українського парламенту зібралисялюди з різних регіонів України: Донецька, Черкаської та Рівненської областей,Кривого Рогу та інших населених пунктів.

Вони тримають плакати Руки геть від чорнобильського закону, Правовому свавіллю- стоп, Убили синів - не вбивайте матерів, Ми проти скасування соціальних пільгі виплат. Вони також тримають прапори Всеукраїнської громадської організаціїНіхто крім нас, багато червоних прапорів і державних прапорів.

Більшість з присутніх одягнені у камуфляжну форму - в основному - цевоїни-інтернаціоналісти, які воювали в Афганістані, а також учасники ліквідаціїаварії на Чорнобильській АЕС. На площі також багато жінок. З репродукторівлунає гучна музика.

Нагадаємо, 19 вересня народний депутат від БЮТ-Батьківщина Андрій Павловськийзаявив, що Верховна Рада з голосу в першому читанні прийняла законопроект прогарантії держави щодо виконання судових рішень, яким пропонується скасуватисоціальні пільги 16 категорій громадян.

Після чого опозиційна парламентська фракція БЮТ-Батьківщина виступила з вимогоювідставки з посади спікера парламенту Володимира Литвина "за грубепорушення регламенту" при прийнятті законопроекту.

За словами заступника голови фракції Сергія Соболєва, даний законопроект,незважаючи на позитивні норми, містить низку норм, які значно погіршуютьсоціальне становище малозахищених верств населення: чорнобильців, афганців,учасників бойових дій, гірників, учителів, лікарів.

Однак, водночас, законопроект не скасовуєпільг депутатам, чиновникам і спецпенсіонерам.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK