Кернес заявив, що не зацікавлений у відключенні харківських телеканалів

Кернес заявив, що не зацікавлений у відключенні харківських телеканалів
most-kharkov.info

"Я не боюся преси, я виходив багато разів на прес-конференції, ізахищав у 2004 році інтереси журналістів, захищав свободу слова. Звинувачуватимене в подібному без аргументів і фактів - це цинічно", - сказав мерХаркова.

Після чого Кернес звернувся до керівництва телеканалу, і "до тих, хтопідписався під зверненням до Президента" з пропозицією їм перепросити мера.

"Інакше я залишаю за собою право, відповідно до чинного законодавства,захистити честь і гідність свою і міської влади", - наголосив політик.

Крім того, він зазначив, що питання відключення або включення мовленнябудь-якого телевізійного каналу не належить до компетенції міської влади.

За твердженням мера, у телеканалів, залучених в конфлікт, одні й ті ж власники,і виникла ситуація, перш за все, пов'язана з вирішенням господарських таекономічних питань між власниками.

"Мене не цікавлять відносини між акціонерами в телекомпаніях, менецікавить, чи буде гаряча вода, чи буде вивезено сміття, чи відремонтуютьдороги, чи можуть гідно жити пенсіонери та інші пільговики. Я зацікавлений увашій критиці", - зазначив Кернес.

Мер повідомив, що запросив до Харкова голову комітету Верховної Ради України зпитань свободи слова та інформації Андрія Шевченка для обговорення ситуації, щовиникла довкола студії АТН, каналів Фора і А/ТВК.

Кернес також запросив усі зацікавлені сторони і журналістів взяти участь вобговоренні цього питання з головою та представниками комітету.

Нагадаємо, 13 вересня колектив телекомпанії АТН у відкритому листі ПрезидентуУкраїни Віктору Януковичу звинуватив Кернеса у "безпрецедентному тиску"і зловживанні службовим становищем, яке, на їхню думку, призвело до того, щоканал позбавили можливості виходити в ефір.

Пізніше, 14 вересня, з харківського ефіру зник канал А/ТВК, а телеканал Фора, щораніше скоротив мовлення до 6-ти годин, повністю припинив мовлення. В ефіріобох зниклих з телеефіру каналів також транслювалися новини АТН.

Директор ТОВ Українські цифрові комунікації (УЦК) Максим Цзян, який забезпечуєпередачу сигналу, пояснив відключення телеканалу А/ТВК проблемами здокументацією. У каналу Фора, за його словами, є заборгованість перед УЦК(близько 36,6 тис грн), а також проблеми з договором.

Учора, 19 вересня, співробітники АТН провели пікет перед Харківською міськрадоюв знак протесту проти того, що їх позбавили можливості виходити в ефір.

Наразі новини АТН виходять тільки в інтернеті.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK