Мешканці Рівного виступили проти перейменування вулиці Гарної на честь партизана Медведєва

Мешканці Рівного виступили проти перейменування вулиці Гарної на честь партизана Медведєва
Радіо Свобода

Як повідомляє РадіоСвобода, постанову про перейменування прийняла Верховна Рада, при цьому вона маєрекомендаційний, а не обов'язковий характер.

Згідноз документом, вулиця Гарна повинна стати вулицею Дмитра Мeдведєва - непрезидента Росії, а того, хто в 1942-44 роках очолював партизанський загін підназвою Переможці. А вулицяКнягині Ольги повинна стати вулицею Миколи Кузнєцова.

Виданнязазначає, що 21 квітня з ініціативи Комуністичної партії Верховна Рада прийнялапостанову Про відзначення 70-річчя партизанського руху в Україні. Упостанові, зокрема, йдеться про "повернення в Рівному назв вулиць іменіГероя Радянського Союзу Кузнєцова та Героя Радянського Союзу Медвeдєва взнак поваги до зазначених осіб за розвиток партизанського руху під час ВеликоїВітчизняної війни".

Усереду близько півтори сотні мешканців вулиці Гарної в центрі Рівноговисловилися на зборах проти перейменування своєї вулиці. Людипояснили своє обурення небажанням повертати назви періоду СРСР і неоднозначнимставленням населення області до керівника об'єднання партизанів і кадровогоспівробітника НКВС.

Надумку мешканки вулиці Гарної Галина Шушко, замість перейменування кошти слідбуло б скерувати на ремонт будинків і ліквідацію ям, а назва вулиці Гарна (впольські часи це була вулиця Пенкна) "дійсно хороша".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK