В апараті Ради різко відповіли на критику Герман, звинувативши радника Януковича у невігластві

В апараті Ради різко відповіли на критику Герман, звинувативши радника Януковича у невігластві
Корреспондент.net

Так, у повідомленніпарламенту нагадується, що 21 вересня ВР не прийняла і зняла з розгляду проектЗакону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правовихнаслідків порушення суддями, прокурорами і слідчими прав і свобод людини ігромадянина, закріплених Конституцією України (№ 8615).

Якповідомляється, за ухвалення законопроекту проголосувало лише 66 народнихдепутатів.

У ВР пояснюють,що законопроект не знайшов підтримки, після чого був знятий з розглядупарламентом з чисто юридичних підстав, оскільки у чинному законодавстві Українивже містяться чіткі механізми позбавлення вказаних осіб спеціальних пенсій уразі скоєння злочинів, або корупції. "Саме на цьому акцентувалося восновному висновку Головного науково-експертного управління Апарату ВерховноїРади України. Враховуючи це, викликає особливе здивування заява і зухваліоцінки юридично виправданого рішення парламенту, радником Президента України,колишнім народним депутатом від Партії регіонів Ганною Герман", - сказано вповідомленні.

При цьому впрес-службі Ради заявили, що "спроби Герман перевести правове рішення уполітичну, чисто популістську площину, емоційна лексика заяви і безцеремоннівипади проти депутатського корпусу і єдиного законодавчого органу України вцілому свідчать про повне нерозуміння правових реалій, юридичне неуцтво ігіпертрофовану переоцінку радником Президента України власної ролі і місця у політичнійсистемі України".

"Оперуючиміфічними псевдофактами і помилковими уявленнями про чинне законодавство Германпо суті підштовхує свою аудиторію до правового нігілізму, відкритогоігнорування місця і ролі законодавчої гілки влади, до мислення вантиконституційному дусі", - вважають парламентарі.

 Раду особливо дивує той факт, що такевідношення до парламенту України демонструє колишній народний депутат і главапарламентського комітету, діяльність якого у ВР "зводилася не стільки дозаконотворчої роботи, скільки до власної популяризації в засобах масовоїінформації".

"За чотирироки парламентської роботи нинішній радник Президента України виступила авторомлише 5-ти і співавтором 3-х законопроектів", - говориться в повідомленніВР.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK