Посол: Пасивність української громади в Москві дивує

Посол: Пасивність української громади в Москві дивує
АР

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол України вРосії Володимир Єльченко.

"Я не перший посол, який займається цією проблемою, ікожного разу, коли ми підходимо до питання про те, щопотрібні заяви батьків, їх не набирається достатня кількість для того, щобвідкрити українську школу, або хоча б клас", - сказав Єльченко .

За його словами, на 1 вересня, незважаючи на активнуінформаційну кампанію, надійшлалише одна заява від батьків про бажання навчати дитину в українському класі.

"Така пасивність української громади в Москві менедивує, оскільки активісти українських організацій це питання піднімають весь час.Ми намагаємося допомогти - у підсумку миотримуємо одну заяву", - поскаржився дипломат.

При цьому він зазначив, що такої проблеми немає вБашкортостані, де працює вісім українських шкіл. Єльченко зазначив, що,незважаючи на таку ситуацію, посольство буде сприяти створенню українськогокласу в одній з московських шкіл, якщо така потреба буде в українців, які мешкають у Москві.

Нагадаємо, 24 серпня міністр уряду Москви, керівникдепартаменту освіти російської столиці Ісаак Калина повідомив, що в Москві не будуть відкриватися українські класи з 1 вересня через відсутність школярів.

Також повідомлялося, що 4 червня міністр освіти і науки,молоді та спорту України Дмитро Табачник повідомив, що розраховує, що першіукраїнські класи у гімназіях Москви і Санкт-Петербурга відкриються 1 вересня цього року.

Міністр освіти і науки РФ Андрій Фурсенко заявив, що йоговідомство підтримує створення українських гімназій в Москві і Санкт-Петербурзі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK