Акція протесту проти Табачника завершилася мітингом біля Українського дому

Акція протесту проти Табачника завершилася мітингом біля Українського дому
Reuters

Міліціонерирозімкнули кільце, яким оточили учасників акції на Михайлівській площі. Потім пікетникипройшли вулицею Трьохсвятительською, скандуючи свої гасла і розмахуючитранспарантами.

На місце акції прибулиопозиційні народні депутати Андрій Парубій, Володимир Ар'єв, Леся Оробець.Остання сказала, що міліція пропустила учасників акції в тому числі завдякисприянню парламентаріїв.

Крім того, до місця проведення акції прибули дві машини швидкої допомоги. Засловами медиків, допомогу вони нікому не надавали.

Учасники акції підійшли до будівлі Українського дому і продовжили свою акціютам. Навколо них перебували співробітники міліції, а також неподалікзосереджені бійці Беркута. На мітингу виступили лідери організації Пряма дія.

Молоді люди назвали перемогою той факт, що їм вдалося провести ходу. Вони такожзакликали всіх небайдужих бути готовими до нових акцій, спрямованих протиполітики чинного керівництва Міністерства освіти, науки, молоді та спорту іпроти комерціалізації освіти в Україні.

Частина пікетників після завершення акції попрямувала до будівлі Федераціїпрофспілок України, де заплановано проведення "круглого столу" заучастю студентських організацій.

Як повідомлялося, вранці у п'ятницю група активістів студентської організаціїПряма дія, які протестують проти політики міністра освіти і науки, молодіспорту України Дмитра Табачника, намагалася пройти з Михайлівської площі уКиєві в бік Європейської площі. Згідно з рішенням суду, на Михайлівській площів цей день заборонено проводити акції протесту. Учасники акції скандували:"Студенти усього світу за вільну освіту", "Ви нам корупцію - мивам революцію", "Геть ментовське свавілля".

Проте співробітники міліції заблокували їм шлях по цій вулиці неподалік відцентрального входу у Михайлівський собор.

У київській міліції повідомили, що пікетники намагалися спровокувати бійку, алезавдяки діям правоохоронців їм цього не вдалося. У міліції також зазначили, щосеред учасників акції - активісти руху ультрас (футбольні хулігани), а такожтак звані "політичні заробітчани".

Нікого з учасників акції не затримали.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK