МЗС: Янукович везе Росії пропозиції, які викличуть серйозний інтерес

МЗС: Янукович везе Росії пропозиції, які викличуть серйозний інтерес
www.president.gov.ua

Про це він сказав в ефірі українського телеканалу Інтер в п'ятницю пізноввечері.

У суботу, 24 вересня, в Завидово запланована зустріч глав держав Росії таУкраїни - Дмитра Медведєва і Віктора Януковича. Співробітництво в газовій сферідвох країн в Кремлі назвали з-поміж пріоритетних тем майбутніх переговорів.

"Я переконаний, що наш Президент везе такі пропозиції (Москві), яківикличуть серйозний інтерес і стануть саме предметом серйозногообговорення", - сказав міністр, коментуючи майбутній візит Януковича.

Він зазначив, що після таких пропозицій щонайменше  буде дано аналіз стану нинішніх справ удвосторонніх відносинах.

"Результатом переговорів як мінімум буде серйозний аналіз того стану,де ми сьогодні перебуваємо (у відносинах з РФ), і з нашого боку буде серйознийсигнал на пошук такого компромісного рішення, яке враховувало б наші інтереси,і також не ігнорувало інтереси Російської Федерації", - сказав Грищенко.

Відповідаючи на питання про те, з якими пропозиціями поїде ПрезидентУкраїни до Москви і що Україна збирається "здати" Москві Грищенкосказав:  "Нічого здавати ми незбираємося. Домовлятися будемо, а слово здавати з нашого вжитку давно вжевиключено. Президент Янукович – остання людина в цій країні, якабуде що-небудь,кому-небудь здавати".

Раніше, 21 вересня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Українаготова до компромісів з Росією при укладенні нового газового контракту.

Після приходу до влади в 2010 році Віктора Януковича був ініційованийперегляд ціни на газ для України. У рамках робочого візиту президента РФ ДмитраМедведєва 21 квітня 2010 року в Харкові були підписані доповнення до контракту,що збільшують закупівлю газу Нафтогазом у поточному році до 36,5 мільярдакубометрів, а також передбачають знижку в ціні на величину зниження російськимурядом мита для поставок газу в Україну. Мито була обнулено, як наслідок,зниження становило 30% від контрактної ціни газу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK