Українці святкують тисячоліття Софії Київської. Янукович вважає її втіленням духу християнської єдності

Українці святкують тисячоліття Софії Київської. Янукович вважає її втіленням духу християнської єдності
Фото Таїсії Стеценко / Корреспондент.net

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, на Софійській площі в Києві зібралисяпредставники керівництва країни, в тому числі Президент Віктор Янукович,прем'єр-міністр Микола Азаров, члени уряду, а також голова Верховної РадиВолодимир Литвин, головаКиївської міської державної адміністрації Олександр Попов, перший президентУкраїни Леонід Кравчук тапредставники різних християнських конфесій України.

Виступаючи перед присутніми, Янукович заявив: "ХрамСвятої Софії був і залишається втіленням духу християнської єдності, єднальною ланкою між релігійнимитрадиціями сходу і заходу".

Очільникдержави зазначив, що храм покликаний стати "благодатним покровом, під якимбуде відбуватися самоствердження України як європейської держави". Він також висловив повагуспівробітникам Національного заповідника Софія Київська за проведену нимироботу з охорони та реконструкції пам'ятника.

Зараз на Софійській площі відбувається концерт, на якому виступають церковні та світські хори.На площі зібралося понад 500 людейз національними прапорами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK