У Запорізькій області знайшли могильник скіфських часів

У Запорізькій області знайшли могильник скіфських часів
tsn.ua
На курган натрапили тут випадково. До цих пір цю місцевість постійно засівали пшеницею. Тепер тут триватимуть розкопки.

За словами вчених, історичні знахідки можуть докорінно змінити уявлення про південь України. Тепер його не можна назвати Диким полем.

Археологи працюють тут вже третій тиждень. Кажуть, навіть не уявляли, що могильник буде таким багатим на знахідки. Перше поховання тут датоване ще 20-м сторіччям до нашої ери. Але виявилося, що цей курган був святим для десятків поколінь слов'ян і їхніх предків.

За словами вчених, у цій місцевості дуже багато стародавніх поховань. Напередодні тут знайшли сліди скіфів. Вже через 10 метрів предмети епохи бронзи, а скільки поховань було тут взагалі, не може сказати ніхто.

Були також знайдені бронзові гудзики, жіночі прикраси та останки жінки, яка, за словами археологів, була зі знатного роду.

Підвісок, які знайшли археологи, немає в жодному музеї світу, впевнені експерти.

Крім прикрас, в могильнику знайшли ще багато праслов'янського посуду. У цьому місці нашарувалися поховання відразу трьох різних епох.

Археологи стверджують, нинішні знахідки повністю перекреслюють теорію Дикого поля, згідно з якою, до 14 століття в Приазов'ї не було ні одного поселення.

Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK