ВО Свобода: В Умані Беркут жорстоко побив людей, десятки затриманих

ВО Свобода: В Умані Беркут жорстоко побив людей, десятки затриманих
Юрій Сиротюк, прес-служба ВО Свобода

"25 вересня 2011 відбулася зустріч депутатів місцевих рад Київщини таЧеркащини з мешканцями Умані. Місцеві жителі скаржилися свободівцям на грубеповодження заїжджих релігійних туристів з Ізраїлю, нехтування елементарниминормами поведінки хасидами і хамське ставлення до місцевих українців. Післязаходу його учасників оточили бійці Беркута і без попередження почали бити всіхбез розбору - старих, дітей і жінок", - йдеться в повідомленні.

За даними ВО Свобода, побитих кидали в автозаки і доставляли в місцевийрайвідділ міліції. Наразі  є інформаціяпро понад п'ятдесят затриманих.

У сутичці з Беркутом постраждав депутат Київської обласної ради АндрійІллєнко. Також затримано двох журналістів – керівника київської прес-служби ВОСвобода Кирила Бабенцова і керівника черкаської прес-служби Юрія Ботнара.

До затриманих не допускають лікарів, щоб надати їм медичну допомогу, атакож адвокатів, які могли б зафіксувати порушення закону і забезпечити захистправ затриманих націоналістів.

"Після того як група жителів підійшла до райвідділу, а депутатКиївської облради А. Іллєнко, користуючись своїми повноваженнями щодопершочергового прийому громадян, звернувся в міліцію, так звані "правоохоронці"знову накинулися на людей. Незважаючи на беззаконня, вчинене міліцією, голові київськоїСвободи все ж таки вдалося потрапити до помешкання місцевого райвідділу міліції.Зараз там ведуться переговори з метою допустити до затриманих лікарів таадвокатів", - стверджується в заяві.

"Швидка забрала з райвідділу неповнолітнього Артура Кравченка,жорстоко побитого міліцією. Ймовірно, хлопець отримав травму хребта", - стверджуєтьсяв повідомленні.

"Всеукраїнське об'єднання Свобода заявляє, що затримані не чинилиніякого опору співробітникам міліції, не мали і не застосовували димових шашок чибудь-яких інших подібних засобів, не тримали плакатів і не викрикуваликсенофобських гасел. Розцінюємо як провокацію повідомлення, поширені деякимиЗМІ, про нібито порушення Свободою правопорядку", - підкреслюється вповідомленні прес-служби.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK