МНС ініціює скорочення кількості правил пожежної безпеки

МНС ініціює скорочення кількості правил пожежної безпеки
Фото Таїсії Стеценко/Корреспондент.net

Про це сьогодні, 26 вересня, заявивпомічник міністра надзвичайних ситуацій Ян Берназюк.

"Паралельно, за ініціативою міністра (надзвичайнихситуацій Віктора Балоги), інспекція техногенної безпеки вже займаєтьсяпідготовкою змін до правил пожежної безпеки щодо скорочення тих вимог, якихсьогодні повинні дотримуватися підприємці, відкриваючи той чи інший офіс, або розпочинаючиту чи іншу діяльність, використовуючи приміщення", - сказав Берназюк.

Помічник міністра зазначив, що Балога виступає за те, щобзалишити близько 10-15 обов'язкових правил пожежної безпеки для підприємств, арешта вимог повинні мати рекомендаційний характер.

"На думку міністра, має бути 10, максимум, 15обов'язкових правил, яких потрібно дотримуватись. Інші сотні вимог, починаючивід розміщення висоти розетки до обробки порога, повинні мати рекомендаційнийхарактер", - сказав він.

При цьому Берназюк додав, що керівництво підприємстваповинно саме нести відповідальність за дотримання цих рекомендаційних вимог.

Крім того, за його словами, Міністерство надзвичайнихситуацій сподівається, що закон, який дозволить обмежити втручання органівпожежної безпеки в роботу підприємств, буде прийнято Верховною Радою, і він набудечинності з 1 січня 2012 року.

"Ми сподіваємося, що закон про дерегуляцію у сферіпожежної безпеки буде підтримано Верховною Радою, і з 1 січня (2012 року)підприємці відчують полегшення у відносинах з інспекторами пожежноїбезпеки", - сказав він.

За словами помічника міністра, відповідний законопроект вжепереданий на розгляд Президенту Віктору Януковичу, який найближчим часомповинен внести його в парламент.

Помічник міністра додав, що ухвалення документа маєполіпшити інвестиційний клімат в країні.

Нагадаємо, данимзаконопроектом пропонується, зокрема, встановити, що початок використаннянерухомості, роботи створених підприємств, впровадження нових технологійздійснюється після подання державному адміністратору деклараціїматеріально-технічної відповідності об'єкта вимогам законодавства з питань пожежноїбезпеки.

Нагадаємо, на початку серпня Кабінет міністрів схваливзаконопроект про створення єдиної служби порятунку 112.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK