У Донецькій області директор технікуму позбавив студентів 133 тисяч грн. стипендій

У Донецькій області директор технікуму позбавив студентів 133 тисяч грн. стипендій
Корреспондент

Як повідомили в Донецькій обласній прокуратурі, справу порушеноКраснолиманською транспортною прокуратурою за ч.3. ст.365КК України (Перевищення влади або службових повноважень).

Заінформацією прокуратури, під час досудового слідства було встановлено, щодиректор технікуму, будучи головою стипендіальної комісії, фактично самостійноприйняв рішення про підвищення середнього балу успішності з 4,0 до 4,2.

Посадоваособа підписала наказ про надання стипендії тільки тим студентам, які маютьсередній бал 4,2 і вище. Тобтодиректор технікуму видав документ, який не відповідає постанові КМУ № 882, в якійпередбачена виплата стипендії студентам, які мають середній бал 4,0 і вище. Такимчином, 74 студенти не отримували належної їм стипендії на загальну суму 133тис. грн.

Насьогоднішній день досудове слідство закінчено, кримінальну справу заобвинуваченням директора технікуму направлено до суду для розгляду по суті.

Якповідомлялося, Генеральна прокуратура України внесла подання до Міністерстваосвіти і науки, молоді та спорту з метою захисту прав випускниківпрофесійно-технічних навчальних закладів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK