Завтра суд може відновити слідство у справі Тимошенко

Завтра суд може відновити слідство у справі Тимошенко
Reuters

Як очікується,суд перейде до фінальної стадії процесу - судових дебатів. Представникидержзвинувачення, захист і підсудна виступлять у дебатах, обміняютьсярепліками, після чого суд, згідно з законодавством, надасть слово підсудній івийде до дорадчої кімнати для оголошення вироку.

Тим часом,адвокати екс-прем’єра двічі зверталися до головуючого у справі, судді РодіонаКірєєва, з проханням відновити судове слідство для того, щоб, зокрема, прийнятирішення стосовно клопотань захисту, які не були розглянуті раніше судом. У першучергу, адвокати наполягали на необхідності розгляду клопотання про змінузапобіжного заходу для Тимошенко  з арештуна будь-яку іншу, не пов’язану з утриманням під вартою форму.

Адвокатистверджували, що Кірєєв проігнорував звернення захисту про відновлення судовогослідства.

В інтерв’юагентству Інтерфакс-Україна адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк передбачив,що головуючий може на засіданні у вівторок оголосити рішення по зверненняхзахисту про відновлення судового слідства.

За словами Плахотнюка,якщо судове слідство не буде відновлено, то, відповідно, жодні клопотання, утому числі і про запобіжний захід, розглянуті бути не можуть, оскільки це непередбачено законодавством.

Говорячи про те,що за процедурою має бути на засіданні 27 вересня, адвокат сказав: "Будутьдебати або не будуть - це питання цікаве, я не можу нічого стверджувати, особливопісля тривалої перерви у засіданнях". Що стосується тривалості стадіїдебатів, то, за словами Плахотнюка, вони можуть зайняти близько двох днів.

Адвокатекс-прем’єра Юрій Сухов, у свою чергу, не виключив, що суд відновить судовеслідство. "Процес став непрогнозованим. Ми чекаємо дебатів, готові до них.Але не виключено, що завтра відновлять судове слідство. Є велика ймовірністьцього", - сказав він. При цьому Сухов пояснив також, що суд повиненприйняти рішення відновити судове слідство на прохання адвокатів.

Що стосуєтьсястану здоров’я екс-прем’єра, то, за словами Плахотнюка, він покращився, і увівторок Тимошенко буде присутня на засіданні.

Сухов зазначив,що про істотне покращення стану здоров’я екс-прем’єра говорити не можна,оскільки вона знаходиться в умовах СІЗО, але з простуди Тимошенко "начеб товикарабкалася".

Як повідомлялося,в оточенні Тимошенко чекають, що крапку в справі проти неї буде поставлено удругій декаді жовтня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK