Власник фірми, що виготовила футболки Спасибі жителям Донбасу, має намір просити політпритулку в Латвії

Власник фірми, що виготовила футболки Спасибі жителям Донбасу, має намір просити політпритулку в Латвії
Фото зі сторінки Дениса Олейникова на facebook.com

"Це виключно технічне рішення. У моєїсім'ї не було віз до моменту виїзду, а до Хорватії до 31 жовтня громадяниУкраїни могли в'їжджати без віз", - заявив Денис Олейников.

Бізнесмен вважає, що на Батьківщині йому ійого родині загрожує реальна небезпека, тому поки виключає можливістьповернення. При цьому він повідомив, що розглядає Хорватію як транзитну країнуі має намір просити політичного притулку в Латвії.

"Хорватія - це транзитна країна. Зараз мирозглядаємо Латвію", - заявив бізнесмен. У Латвії він сподіваєтьсявідновити бізнес і, по можливості, продовжити політичну діяльність. Крім того,Олейников заявив, що раніше ніколи не мав конфліктів з правоохороннимиорганами.

"У нас ніколи не було конфліктів зправовласниками", - говорить Денис Олейников. Бізнесмен вважає, щоконфлікт навколо логотипа Євро-2012 - непорозуміння.

"Цей логотип закачали на сервер. Післяцього прийшли люди, завантажили його, і дали нам, замовивши 15 футболок, -розповідає підприємець. - Ми їх надрукували, потім люди забрали ці футболки ічерез п'ять хвилин прийшли назад, з цими ж футболками, показавши посвідченняміліції".

При обшуку, за словами Олейникова, ніякоїіншої продукції з логотипом Євро-2012 знайдено не було.

"Типографія не зобов'язана, зазаконодавством України, перевіряти макети, що надсилаються замовником,івстановлювати, кому належать авторські права, - говорить Олейников. - Хостингне несе відповідальності за зміст файлу".

Пояснюючи, чому він вибрав Латвію, Олейниковзаявив, що ця країна надає більше можливостей продовжувати бізнес. "Цедосить близько. Там легше буде вести бізнес, і набирати нових співробітників, -сказав підприємець. - ProstoPrint обов'язково відновить роботу. Для мене це справажиття", - наголосив він.

Між тим, якщо Латвія не зможе надатиполітичний притулок йому і його родині, то підприємець має намір звернутися вінші країни, можливо, Німеччину, Австрію чи Бельгію.

"З Німеччини нам вже написалипредставники місцевого українського земляцтва, і пропонують свою допомогу вподачі документів, тому що ми не знаємо мови", - розповів підприємець.

Нагадаємо, 19 вересня в громадському русіСпільна Справа заявили, що видавцеві футболок Спасибі жителям Донбасу ДенисуОлейникову "пригрозили фізичним знищенням".

21 вересня Олейников повідомив, що разом зродиною залишив Україну, побоюючись за безпеку своєї сім'ї.

За матеріалами: BBCrussian.com


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK