Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв Бабиного Яру

Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв Бабиного Яру
president.gov.ua

Тільки в перші два дні тут розстріляли близько 34 тисячєвреїв - майже все єврейське населення Києва. Вцілому, згідно з різними підрахунками, в Бабиному Яру в 1941-1943 роках німцірозстріляли від 70 до 200 тисяч осіб - євреїв, циган, радянських активістів,членів ОУН та інших.

Заходи,присвячені 70-ій річниці трагедії Бабиного Яру, відбудуться сьогодні в Києві таЄрусалимі. ВУкраїну для участі в них прибуде представницька делегація Ізраїлю.

ПрезидентУкраїни Віктор Янукович звернувся до громадян у зв'язку з 70-ою річницеютрагедії Бабиного Яру. "Нашнарод пройшов через багато страждань, пережив Голодомор і виніс тягар ВеликоїВітчизняної війни. Бабин Яр був однією з найстрашніших трагедій минулогостоліття. Важко збагнути те, що сталося в Бабиному Яру. Важко знайти слова, щобвисловити всю глибину нашого співчуття і скорботи", - заявив Янукович.

"Українайде європейським шляхом. Ми будуємо наше суспільство на основі принципівдемократії, гуманізму, толерантності та соціальної справедливості. В ньомунемає місця для расового насильства та агресії. Шовінізм, ксенофобію інетерпимість не можна побороти тільки силовими методами або політикою. Боротьбаз цим злом повинна проходитичерез душу кожного з нас", - додав він.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK