Тимошенко спростовує усі звинувачення, називаючи їх абсурдними

Тимошенко спростовує усі звинувачення, називаючи їх абсурдними
АР

Виступаючи підчас судових дебатів у четвер, Тимошенко  вказала на неспроможність доказів її провини."За що вони мені хочуть дати 7 років? За те, що я доручення написала не набланку?", - обурилася екс-прем’єр.

Звертаючись доматеріалів справи, вона нагадала, що на той час генеральний прокурор ОлександрМедведько  "чітко сказав, щодирективи Кабінету міністрів необхідні, коли підписуються міжнародні договори,угоди між Нафтогазом і Газпромом такими не є".

"Якщо цілийМедведько для всіх прокурорів написав, що мої директиви не можна розуміти якдирективи уряду., кого ви тут тримаєте за неповноцінних? Які ще доказинеобхідні, аби ця, даруйте, зграя, не вимагала сім років для мене за політичнимдорученням", - сказала підсудна.

Екс-прем’єр такожпроцитувала міністра юстиції Олександра Лавриновича: "Він прямо запунктами розклав, що в моїх діях немає порушення закону".

Тимошенкопідкреслила, що матеріали були у слідчого до порушення кримінальної справи іслідчий знав, що "порушив справу без складу злочину".

"Креативною",на думку підсудної, з боку прокуратури стала позиція, що документ, якийТимошенко видала на проведення газових переговорів не можна вважати дорученням,тому що він написаний не на бланку. "Я задумала і написала як своєдоручення. Даруйте, що не на бланку. Пан суддя, я підписала його як доручення іне підроблювала його, ставлячи свій підпис", - сказала вона.

Екс-прем’єрздивована тим, що держзвинувачення тривалий час встановлювало, кому саме булипередані директиви. "Вони з’ясовують, кому я дала доручення. До якогоабсурду доходить звинувачення! Та кому захотіла, тому і дала почитати", -сказала вона, нагадавши, що у момент передачі директив в одному приміщеннізнаходилися Олег Дубина, який на той час був главою НАК Нафтогаз України, йогоперший заступник Ігор Діденко та Юрій Продан, який був тоді міністром палива іенергетики.

"Якщо нафоні цього всього буде звинувачувальний вирок, то це треба вже у циркупоказувати. Це треба вносити до підручників, як не можна писати (звинувачення).Ці люди вважають наміром бажання політика створити позитивний імідж!", -обурилася Тимошенко.

При цьому,звертаючись до представників держзвинувачення, вона сказала: "Я розумію,шановані прокурори, що ви цю нісенітницю не писали".

Підсуднаакцентувала увагу на тому, що у матеріалах справи знаходиться не оригіналдоручення, а документ-факсиміле. "Знайдіть оригінал! Ви сьогодні вивчаєтемуляж! Я хочу запитати у прокурора і у судді: ви розумієте, що вас підставляють?!....Ключовий доказ у справі мною не підписувався, я не ставила на ньому печатку ійого текст не готувала", - заявила Тимошенко.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK