Янукович: Укладення Угоди про асоціацію з Євросоюзом - це крок до Європи

Янукович: Укладення Угоди про асоціацію з Євросоюзом - це крок до Європи
Прес-служба Президента

"Результатом наших спільних з Європейським Союзом зусиль вженайближчим часом має стати укладення Угоди про асоціацію разом зі створеннямпоглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Угода станезнаковим етапом повномасштабної політичної та економічної інтеграції України зЄС", - сказав Янукович на пленарній сесії саміту Східного партнерства"у Варшаві.

За його словами, це крок до Європи, "в якій буде більше свободи. Свободиторгівлі. Свободи обміну послугами. Свободи пересування капіталу та робочоїсили".

Янукович наголосив, що, наближаючись до завершення переговорів щодо Угоди проасоціацію, Україна проводить "системні структурні перетворення, спрямованіна приведення національного законодавства у відповідність з нормами тастандартами ЄС".

Крім того, за словами Президента, у цьому зв'язку комплексно удосконалюєтьсясистема державного управління, модернізується економіка і вдосконалюєтьсяінвестиційне середовище.

Глава держави також відзначив важливу роль Східного партнерства в підтримцікраїн-партнерів у проведенні реформ, пов'язаних з виконанням майбутніх угод проасоціацію.

Крім того, він заявив, що настав час конкретних дій з метою наповненняініціативи Європейського Союзу Східне партнерство практичним змістом.

"Упевнений, що надання Україні та іншим державам-партнерам, які досяглипрогресу в зближенні з ЄС, чітких політичних сигналів щодо європейськоїперспективи, а також наповнення ініціативи конкретними проектами, будезапорукою успіху Східного партнерства і стане потужним імпульсом для продовженнямасштабних внутрішніх реформ", - зазначив Янукович.

Він переконаний, що Східне партнерство має стати важливим допоміжнимінструментом в розвитку відносин України з ЄС та сприяння євроінтеграційнимпрагненням.

Президент також наголосив, що впровадження "принципів диференціаціїі" більше за більше "буде свідчити про еволюцію концепції Східногопартнерства".

"При цьому Східне партнерство повинно бути далекосяжним проектом і нестворювати ніяких обмежень щодо тих держав, які зацікавлені в інтеграції вЄвропейський Союз і готові брати на себе відповідні зобов'язання", -зазначив Янукович.

Янукович при цьому також зауважив, що "забезпечення свободи пересуваннянаших громадян має стати одним із наріжних каменів Східного партнерства.

Програма ЄС Східне партнерство діє для шести країн СНД - Азербайджану,Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови і України.

Нагадаємо, сьогодні Янукович заявив, що газовасправа стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко хвилює Європу, але він не будекоментувати хід процесу, щоб уникнути звинувачень у тиску на суд.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK