Посли Міжнародного дня захисту тварин написали відкритого листа Януковичу

Посли Міжнародного дня захисту тварин написали відкритого листа Януковичу
Корреспондент.net

"Всупереч численним обіцянкам представників української влади,рівень жорстокості стосовно тварин, на жаль, сьогодні навіть вищий, ніж 20років тому. На жаль, прийняття Закону України Про захист тварин від жорстокогоповодження не змінило ситуацію з безпритульними тваринами", - йдеться вповідомленні Послів Міжнародного дня захисту тварин.

Захисники тварин зазначають, що постійно стикаються з численними проявамижорстокості щодо тварин, їх отруєнням та іншими способами знищення, якізастосовують місцеві органи влади.

"Інформація про це поширюється по всьому світу. У 21 столітті такежорстоке, грубе ставлення до тварин, яке описується в історичних книгах часівСередньовіччя, не може мати місця. Методи, які застосовують до тварин в Україні,не тільки грубі, вони й неефективні у вирішенні проблеми безпритульних тварин.Це витрачені кошти платників податків, які не приносять бажаного результату",- йдеться у відкритому листі.

Автори листа не залишили без уваги умови утримання тварин в Київськомузоопарку. "Вони настільки погані, що Міжнародна асоціація зоопарківпозбавила цей зоопарк членства у своїй організації. Київський зоопарк визнанийодним з найгірших зоопарків у світі", - наголосили захисники тварин.

Блоги:  251 день до Євро-2012. Зоопарк-концтабір, зоопарк-привид. Блог Андрія Капустіна на Корреспондент.net

"Жахливу ситуацію з безпритульними тваринами в Україні ускладнює ще й тойфакт, що представники української влади далекі від усвідомлення існуваннясучасних, гуманних і ефективних методів щодо її вирішення. Вони настількибайдужі до цих проблем, що навіть масово порушують українськезаконодавство", - йдеться в листі.

Незважаючи на те, що Україна є членом Ради Європи і зараз головує в ційорганізації, а в липні підписала Європейську конвенцію із захисту тварин,країна не дотримується вимог конвенції, а також ігнорує вимоги свогонаціонального законодавства, зазначають автори листа.

"Україна є членом Всесвітньої Організаціїіз захисту здоров'я тварин, однак і тут вона ігнорує вимоги дотриманнястандартів цієї організації у сфері захисту тварин", - нарікають захисникитварин і просять Януковича вжити заходів, які покладуть край жорстокості стосовнотварин.

Нагадаємо, раніше мешканці Києва неодноразово повідомляли про випадкиотруєння безпритульних собак.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK