Грищенко про справу Тимошенко: Необхідно реформувати усю судову систему

Грищенко про справу Тимошенко: Необхідно реформувати усю судову систему
Reuters

В ході виступуГрищенко  нагадав, що чинні наразі нормикримінального права, які застосовуються щодо Тимошенко були прийняті дуже давноі з тих пір не змінювалися.

"Необхіднопривести це законодавство відповідно до того, чого чекають європейські країни.Але не йдеться про вирішення якогось окремого питання. Необхідні всеосяжнізміни, які декриміналізують цілу низку положень у кримінальномузаконодавстві", - сказав він.

При цьому Грищенкопояснив, що до роботи над цим мають бути залучені експерти, юристи,парламентарі.

"Це(внесення змін до законодавства) повинно прийматися парламентом, і, наскільки язнаю, зараз йде дуже активний процес, і ведеться інтенсивне обговорення зповним розумінням того, що окрема справа привертає дуже багато уваги, особливодо необхідності реформування нашої судової системи", - заявив міністр.

Водночас, вінвисловив упевненість, що дані зміни не означають, що "це повинноспричинити безкарність за дії, які несуть за собою відповідальність".

"Мивважаємо, що у нашому суспільстві ніхто не має бути над законом, і стосовно усіхв рівній мірі повинні застосовуватися усі норми і правила", - підкресливГрищенко.

Як повідомлялося,Міністерство закордонних справ вважає неправдивою інформацію про намір ПАРЄ провеститермінові дебати щодо України на сесії, яка проходить у  Страсбурзі 3-7 жовтня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK