Глава МЗС Польщі: ЄС міг би скасувати візи для українців через кілька років

Глава МЗС Польщі: ЄС міг би скасувати візи для українців через кілька років
АР

Таке припущення зробивміністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Він назвав нелегким виконання всіх умов, зазначивши, що реальні термінизалежатимуть від ефективності дій української влади.

"Це все зараз у руках України", - сказав він, коментуючи заяву главиукраїнського МЗС Костянтина Грищенка про можливість введення безвізового режимудля українців з Євросоюзом через 2-3 роки.

Глава МЗС Польщі, лідери Євросоюзу на саміті Східного партнерства минулоготижня у Варшаві запевнили, що не будуть блокувати скасування віз для Українипісля виконання нею підписаного восени 2010 року плану дій у цій сфері.

Сікорський серед важливих кроків, які необхідно здійснити для скасування віз,назвав введення біометричних паспортів, створення бази виданих паспортів,контроль над перетином кордону, виконання угоди про реадмісію та інших спільнихдокументів.

При цьому Сікорський додав, що Польща, яка в 2007 році приєдналася доШенгенської зони, готова поділитися своїм досвідом з Україною.

За його даними, досвід інших держав, які вже мають безвізовий режим, свідчить,що виконання всіх умов можливо протягом кількох років.

Як повідомлялося, глава МЗС України КостянтинГрищенко прогнозує введення безвізового режиму України з Європейським Союзом до2015 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK