Северінсен закликає створити в ПАРЄ доповідача з політичних ув'язнених в Україні

Северінсен закликає створити в ПАРЄ доповідача з політичних ув'язнених в Україні
Фото прес-служби Юлії Тимошенко

"Можливо, це також погано, як було в радянські часи. Мабуть, судовасистема завжди була такою поганою, і я знаю, що є багато ув'язнених, які не отримуютьдостатнього захисту, не отримують достатніх можливостей для зустрічей зрідними. А ці чотири справи вищихфункціонерів показали дуже добре те, що і так відомо, що захист не маєможливості захищати підсудних, що умови для людей у в’язницях дуже погані, деякіз них дуже хворі, як Іващенко і Луценко, і не отримують медичної допомоги", - сказала Ханне Северінсен вінтерв'ю УНІАН, повідомляє сайт Тимошенко.

Колишнійдоповідач ПАРЄ по Україні також вважає доцільним в рамках МоніторинговогоКомітету ПАРЄ ввести інститут спеціального доповідача з політичних ув'язнених вУкраїні.

Але криміналізувати політичні рішення ... Якби це робилося скрізь, то в'язниці всього світу були б заповнені міністрами

"Ядумаю, що для тих, хто сидить у в’язницях без медичної допомоги, було б добре,якби був призначений спеціальний доповідач з політичних в'язнів. Я знаю, щоМарілуіза Бек з Юридичного комітету, яка є доповідачем з верховенства права,поїде і оцінить ситуаціюз політичними в'язнями в Україні. Це добре. Було б непогано, щоб потімМоніторинговий комітет зробив доповідь про всі системні проблеми. Знаєте, япам'ятаю, як в 1999 році нам обіцяли в Україні, що ми зробимо те і то протягомтрьох місяців, алесистема так і залишилася незмінною ", - пояснила Северінсен.

Колишнійдоповідач по Україні переконана, що розслідування проти колишніх функціонерівпобудовані абсурдно. Вонатакож висловила переконання в тому, що в діях Тимошенко під час газової кризи в2009 році не було ознак корупції.

"Вонабула в умовах холодної зими, коли ЄС говорив їй:" Роби, роби це ", аколишній президент Віктор Ющенко не робив нічого, крім того, що склав руки. Івона повинна була приймати якесь рішення, а наскільки воно погане -це завжди може обговорюватися. Я, наприклад, можу сказати, що угоди ВіктораЯнуковича, підписані в Харкові, були не на користь інтересам України ", -додала Северінсен.

Прицьому вона наголосила, що відповідальність за політичні рішення може бутитільки політичною. "Убудь-якому випадку, якщо ви хочете порушувати такі справи, як проти Тимошенко,то це повинно відбуватися за процедурою імпічменту. Але криміналізуватиполітичні рішення ... Якщо б це робилося скрізь, то в'язниці всього світу булиб заповнені міністрами", - вважає колишній доповідач ПАРЄ по Україні.

"Яслухала виступ міністра закордонних справ (Костянтина Грищенка - ред.), і коливін говорить, що прем'єр-міністр Ісландії, наприклад, перебуває в суді, він неговорить, що це - суд імпічменту, де працюють спеціально призначені судді, якірозбирають політичнісправи. Дуже важливо, щоб був мирний, скажімо так, спосіб переходу влади відодного уряду до іншого, щоб члени урядів не садили один одного в тюрми ",- переконана Ганне Северінсен.

Нагадаємо,Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи не підтримало рішення про проведення втерміновому порядку дебатів щодо України, зокрема щодо справи проти ЮліїТимошенко.

Корреспондент.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK