Янукович доручив створити держреєстр корупціонерів

Янукович доручив створити держреєстр корупціонерів
Корреспондент.net

Зокрема, Януковичтимчасово поклав на Міністерство юстиції функції спеціально уповноваженогооргану з питань антикорупційної політики.

Крімтого, він доручив Кабінету міністрів підготувати і внести до 15 листопадапроект указу Президента України про порядок організації проведення спеціальноїперевірки осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних з виконаннямфункцій держави або місцевого самоврядування.

Міністерствуюстиції Янукович доручив вжити заходів щодо формування та ведення Єдиногодержавного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Крімтого, Мін'юст має внести у двотижневий термін допрацьований проект Національноїстратегії щодо запобігання та протидії корупції, а також внести до 1 грудняпроект закону про спеціально уповноважений орган з питань антикорупційноїполітики.

Януковичзапропонував Генпрокуратурі вивчити питання про введення періодичногооприлюднення переліку резонансних кримінальних справ про злочини у сферіслужбової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічнихпослуг, для інформування суспільства про хід розкриття таких злочинів.

Крімцього, ГПУ разом з СБУ, МВС, Міноборони та Податкової повинні налагодитивзаємодію та оперативний обмін інформацією про виявлені та розкриті корупційніправопорушення, а також організувати підвищення кваліфікації працівниківспеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції із застосуванняантикорупційного законодавства.

Януковичтакож доручив відкрити телефони довіри для повідомлення про факти корупційнихправопорушень.

"СБУ,МВС, за участю Генеральної прокуратури, розробити та ввести до 1 листопадамеханізми захисту від незаконного втручання, впливу на працівниківправоохоронних органів, що розслідують справи про факти корупційних проявівсеред посадовців високого рівня", - йдеться в указі.

Корреспондент.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK