Нову станцію метро в Харкові відкриють наприкінці 2012 року, а не до Дня Перемоги

Нову станцію метро в Харкові відкриють наприкінці 2012 року, а не до Дня Перемоги
mediaport.ua

Про це заявив заступникХарківського міського голови Олександр Кривцов, пише сьогодні, 6 жовтня,місцеве видання Медіапорт.

Засловами Кривцова, роботи на станції Перемога в останні кілька місяців не велисяі "відновилися лише два тижні тому".

"Робочічергували, перевіряли опори і відкачували воду. Два тижні тому роботи відновилися",- розповів чиновник.

Водночас,Кривцов зазначив, що зараз на будмайданчику працює близько 150 осіб з 200 необхідних.

"Обсягробіт такий, що знадобиться півтора року. До кінця наступного року, думаю,можемо ставити завдання введення в експлуатацію цієї станції, якщо фінансуванняне буде спотикатися", - наголосив він.

Зайого словами, цього року будівельники планують освоїти 101 млн. гривень. Пізнішедля введення станції в експлуатацію знадобиться ще 190 млн грн.

Наголошується,що зараз ведуться роботи з будівництва вестибюлів майбутньої станції.

"Робочізаливають бетон, зміцнюють опори і монтують основу для заливання стін.Найближчими днями розпочнеться будівництво виходів зі станції", - написаловидання.

Виданняповідомляє, що в лютому міські чиновники та Президент України заявили, щостанцію метро добудують до Дня Перемоги 2012 року.

"Однакдо травня цього року метробудівники отримали всього 13 млн грн з держбюджету.Виявилось, що фінансування метро не передбачено ні в одній відповіднійдержавній програмі", - додало видання.

Нагадаємо,13 грудня 2010 року комунальне підприємство Харківський метрополітен завершилобудівництво станції метро Олексіївська.

Будівництвоперегону від станції 23 серпня до станції Олексіївська почалося в 1992 році,будівництво безпосередньо станції Олексіївська - у 2004 році. Їївідкриття спочатку планувалося у 2006 році, потім кілька разів переносилося,остання дата - 21 грудня 2010 року.

Заостанні десять років у харківському метро в експлуатацію було введено двістанції Олексіївської лінії - Ботанічний сад і 23 Серпня.

***

Перемога- станція мілкого закладення, колонного типу - (сороканіжка) стане 30-оюстанцією Харківського метрополітену і кінцевою на Олексіївській лінії метро. Перебуватимеміж станцією Олексіївська й електродепо.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK