і: Політологи заявили, що Азарова можуть змінити на проєвропейського політика

і: Політологи заявили, що Азарова можуть змінити на проєвропейського політика
Фото прес-служби Президента України

"Як технологічний хід Президент може використовувати відставкупрем'єра у разі істотного погіршення ситуації", - вважає керівник центрумоделювання ситуацій Віталій Бала. З ним згоден і директор Центру прикладнихполітичних досліджень Пента Віталій Фесенко. Він упевнений, що шукати замінуАзарову будуть серед чинних членів уряду - вихідців із Донецької області.

Як пише видання, ключовими претендентами називають двох віце-прем'єрів - АндріяКлюєва і Бориса Колеснікова. Обидва свого часу працювали в Донецькій обласнійадміністрації і в облраді. Але зараз є прикладами абсолютно різнихменеджерських підходів.

Газета зауважує, що Клюєв всі роки у політиці "на рівних змагався зАзаровим за звання Найбільш непублічний політик країни. Видання зауважує, однимз перших його результатів на віце-прем'єрській посаді стала неспростованаінформація про виділення з держбюджету 470 млн гривень," якимиДержагентство з інвестицій вирішило підтримати австрійську компанію ActiveSolar, афілійовану з паном Клюєвим. Непереконливо виглядав перший віце-прем'єрі на останньому економічному саміті в Ялті, який відбувався у вересні за участюбагатьох авторитетних політиків і бізнесменів, у тому числі з Євросоюзу. Першийзаступник глави уряду в своєму виступі продемонстрував, що йому невідомо проіснування в парламенті комітету з європейської інтеграції, який працює в Раді з2002 року. Примітно, що підготовка угоди про асоціацію та зону вільної торгівліз Євросоюзом перебуває саме в компетенції першого віце-прем'єра, зазначаєгазета.

"Перший віце-прем'єр - людина радянська і пост-радянська", - сказав Экономическим известиям ВолодимирФесенко. При цьому до сильних сторін Клюєва експерти відносять вміння працюватив цейтноті і швидко приймати рішення, відзначаючи його ефективність у виборчомуштабі Президента Януковича і в партії регіонів на парламентських і місцевихвиборах.

Видання зауважує, що інший претендент на прем'єрське крісло - віце-прем'єр,міністр інфраструктури Борис Колесніков - постає останнім часом перед Європоюзовсім в іншому світлі. Успіхи України у підготовці об'єктів до Євро-2012очевидні і оцінені керівництвом УЄФА, при тому, що стадіони та інфраструктуруКолесніков отримав в обтяжливому стані. За півтора року "доведені до ладу"багато інфраструктурних довгобуд: "Вдалося завершити роботи на Дарницькомузалізничному мосту в Києві, добудовано термінал F, модернізовано термінал В уБорисполі, істотно збільшилася протяжність відремонтованих автодоріг", -говорить експерт транспортної галузі В'ячеслав Коновалов. Експерти такожвідзначили успішний виступ Колеснікова на тому ж вересневому саміті в Ялті, девін говорив про бажання української влади рухатися в Європу, зосередившись нанайбільш перспективних галузях: машинобудуванні, агровиробництві, туризмі.

Політолог Віталій Бала вважає, що Президентпри призначенні наступника Миколи Азарова буде виходити з "політичнихсимпатій". Але, очевидно, що здатність кандидатів реалізуватинеодноразово задекларовані главою держави євроінтеграційні устремління Києвабуде врахована.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK