У Миколаєві триває одразу два мітинги проти насильства: на одному з них освистали мера

Сьогодні о 16:00 на площі Леніна в Миколаєві розпочався мітинг на підтримку дівчат, що постраждали від насильства.
У Миколаєві триває одразу два мітинги проти насильства: на одному з них освистали мера
novosti-n.mk.ua

Якщо спочаткуприсутні планували своєю акцієюпідтримати тільки постраждалу відґвалтівників Оксану Макар, то у зв'язкуз повідомленням про те, що тієї ж ночі,що й Оксана, була по-звірячому побитаще одна дівчина, спрямованість мітингутрохи змінилася. В руках протестувальниківбули плакати із закликами підтриматине тільки Оксану Макар, але й ОлександруПопову, що зараз перебуває в комі улікарні швидкої медичної допомоги.

Середучасників мітингу дуже багато молоді,найактивніші тримають в руках плакатиПоверніть смертну кару, Собаці — собачасмерть, Віддайте їх нам! та ін.

Коженприсутній може піднятися на сцену йвисловити свою думку. Зі сцени вжепрозвучали заклики звернутися доВерховної Ради з вимогою повернутисмертну кару у виняткових випадках, атакож вимагати провести судову реформу,щоб судді не призначалися, а обиралисянародом.

Молодь у своїх гаслах булабільш демократична. Так, одна дівчиназвернулася до своїх однолітків зпромовою, що викликала шквал оплесків:"Дівчата, досить носити короткіспідниці й куценькі курточки! Ви неповинні викликати у чоловіків тількитваринні бажання! Хлопці, давайте почнемоповажати дівчат, жінок — це ж вашісестри, матері! І взагалі: харе бухати!Невже ви не бачите, що ми деградуємо?".

Аот промова мера Володимир Чайки, щотакож прийшов виступити на мітингу,викликала зовсім інші емоції. Назапевнення Чайки в тому, що суд будесправедливим і виправдання, що він незнав про ситуацію про насильство наддівчатами, бо був у від'їзді, натовпвідповів гулом і криками "Фу!".

Атим часом, ближче до пам'ятника Ленінупочав збиратися ще один мітинг. Завданняу нього такі ж, але чомусь примикати допроцесії організатори не хочуть. Більшетого, вони закликали учасників першогомітингу переходити до них. Городяни,які прийшли на акцію протесту, розгубилися,і переходять через площу Леніна відодного мітингу до іншого.

За оцінкамиправоохоронців, на площі зараз зібралосяпонад дві тисячі чоловік.

За матеріалами: Новости N


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK