МЗС України: Затриманий в аеропорті Неаполя екс-майор Мельниченко забезпечений адвокатом

У МЗС України підтвердили інформацію про затримання в Італії екс-майора Державної охорони України Миколи Мельниченка.
МЗС України: Затриманий в аеропорті Неаполя екс-майор Мельниченко забезпечений адвокатом
Reuters

"Дійсно, 3серпня Мельниченко був затриманий в аеропорту Неаполя правоохоронними органамиІталії на підставі ордера Інтерполу", - розповів у суботу прес-секретарМЗС України Олександр Дікусаров.

"За нашоюінформацією Мельниченка забезпечений адвокатом", - додав він. При цьому Дікусаровне уточнив, де саме зараз міститься екс-майор.

У свою чергу,адвокат колишнього майора державної охорони Миколи Мельниченка Микола Недільконе виключає, що його підзахисний може бути екстрадований з Італії в США,оскільки щодо нього і його сім'ї з 2000 року діє програма захисту свідків,застосована Сполученими Штатами.

"Прозатримання я дізнався із засобів масової інформації та інших визначенихнадійних джерел, оскільки зараз у мене відсутні ті канали зв'язку з Мельниченком,які були раніше - мобільний зв'язок, скайп і тому подібне", - зазначивНеділько.

Він такожприпустив, що не виключено, що Мельниченко може бути екстрадований в Україну івідразу доставлений до Шевченківського райсуду Києва для обрання йому запобіжногозаходу. Однак у такому разі, як підкреслив адвокат, Генпрокуратура повиннанегайно повідомити сторону захисту про такі дії для того, щоб вона булаприсутня на судовому засіданні для надання своєму клієнтові відповідноїправової допомоги.

"Якщо ж Мельниченкобуде екстрадований до Сполучених Штатів, то він не може бути переданийукраїнській стороні, оскільки між США й Україною немає договору про екстрадиціюрозшукуваних осіб. Крім того, основним фактором є програма захисту свідків, яканадана Мельниченку та його сім'ї з боку Сполучених Штатів", - сказавНеділько.

Відповідаючи напитання, чи планує він і інший адвокат Мельниченка Павло Сичов, виїжджати вІталію, Неділько зазначив, що зараз такої потреби немає, оскільки, по-першеугоду про надання Мельниченку юридичної допомоги, що укладена з адвокатами, дієлише на території України, по-друге, в Італії є певні особи, які можуть надатиМельниченку відповідну правову допомогу.

Раніше в МВСУкраїни заявили, що італійська поліція поки не має інформації про затримання в Італії екс-майора Мельниченка, однак українське консульство в Неаполі цюінформацію підтвердило.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK