ДТ: В Україні можуть закрити більше двох тисяч шкіл

В Україні під загрозою ліквідації виявилися більше двох тисяч шкіл, понад півтори сотні в цьому році будуть закриті, передає ZN.UA.
ДТ: В Україні можуть закрити більше двох тисяч шкіл
Кореспондент

Про це пише в своїй статті для ZN.UA голова Громадської радиосвітян та науковців України, екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко.

"Спроби парламентського комітету з питань освіти інауки привернути увагу до проблеми ліквідації шкіл не увінчалися успіхом.Верховна Рада України 16 квітня не захотіла навіть включити до порядку денногопитання про проведення парламентських слухань з цієї проблеми. А ситуаціянепроста. Середня школа, особливо сільська, просто волає, щоб зменшитинаповнюваність класів", - зазначив експерт.

Він звернув увагу, що на потреби освіти у Держбюджеті-2013так і залишилася цифра 6,2% валового внутрішнього продукту (ВВП), а на науку -0,3% ВВП, що нижче передбаченого законом на 3,8 і 1,4% відповідно.

"Обіцяні вчителям і вченим зміни до бюджету за підсумкамиІ кварталу ніхто вносити не збирається. Таким чином, освітяни недоотримають 57млрд грн, а вчені - 52 млрд грн", - підкреслив екс-міністр.

Як повідомлялося, в українських вищих навчальних закладахпобоюються, що незабаром можуть початися масові скорочення професорів ідоцентів. У той же час міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що ніякої загрозискорочення викладачів вузів немає.

Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань науки іосвіти Лілія Гриневич заявила, що в 2013 році в Україні планується закрити якмінімум 143 школи, в яких навчаються понад 3175 учнів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK