Українська біржа благодійності зібрала мільйон доларів

Перший український краудфандинговий проект ubb.org.ua перейшов позначку в 1 000 000 доларів, зібраних українцями на благодійні та соціальні проекти по всій країні.
Українська біржа благодійності зібрала мільйон доларів
ubb.org.ua

Як повідомляється, запущений в 2012 році сайт Української Біржі Благодійності дозволяє кожному охочому підтримати вподобаний проект в будь-якій із шести категорій.

За час існування ubb.org.ua за допомогою звичайних українців і корпоративних донорів зібрав гроші на 161 проект, 88 з яких вже зроблені, а 74 - зібрані і перебувають на стадії виконання. На сайті зараз 58 активних проектів, які можна підтримати. Подібні краудфандингові майданчики давно працюють у Європі та США.

Зазначається, що серед історій, які підтримали українці - діти та дорослі з онкологічними захворюваннями, притулки для тварин, купівля їжі для благодійних їдалень, підтримка соціальних проектів для інвалідів та кризових сімей, купівля обладнання в лікарні по всій країні і багато іншого. А в лютому 2013 року, завдяки пожертвам, купили корову для багатодітної сім'ї з 11 осіб.

"Ще рік тому багато хто скептично ставився до ідеї ubb.org.ua, нарікаючи на те, що суспільство ще не готове до подібних проектів і не довіряє благодійним фондам. Але ми вірили, що справа в тому, що у людей немає сервісу, який зробив би допомогу іншим не тільки швидкою і зрозумілою, а й радісною. До нас приходять різні суми - мінімальний платіж був 1 грн, а максимальний - 100 000 грн від фізичної особи", - заявила директор ubb.org.ua Ірина Гуцал.

***

Ubb.org.ua - це перша в Україні незалежна загальнонаціональна соціальна інфраструктура онлайн-благодійності. Проект надає універсальний сервіс для благодійників і для тих, хто потребує допомоги. Мета - створити, підтримувати і розвивати ефективну платформу взаємодії між донорами, громадськими організаціями та одержувачами допомоги.

Корреспондент.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK