Вакарчук: Потрібен обмін викладачами між західними і східними вузами України

Вакарчук: Потрібен обмін викладачами між західними і східними вузами України
newsru.ua

Про це повідомили в прес-службі міністерстві освіти і науки України.

Як стало відомо, на думку Вакарчука, такий обмін, на думку міністра, повинен сприяти подоланню мовної смуги відчуження і мовних бар'єрів.

"Є досить багато традиційних форм для такого обміну: стажування, наукові семінари та конференції, спільні наукові дослідження," - зазначив Вакарчук.

"На мою думку, обмін взаємними тижневими або двотижневими візитами відомих професорів з різних ділянок фізико-математичних, природничих та гуманітарних наук вигідно доповнить усталені форми академічного обміну. Лекції і семінари відомих гостьових професорів суттєво стимулюватимуть міжуніверситетське співробітництво", - зауважив міністр.

Також у листі до українських вузів було запропоновано обриси дорожньої карти спільних дій для забезпечення переходу до викладання української мови у всіх навчальних закладах до 2012 року.

Також, Іван Вакарчук звертається до керівників навчальних закладів з проханням висловити своє бачення запропонованої ініціативи, зазначили в прес-службі Міністерства освіти і науки.

Як повідомлялося, у березні 2008 року, міністр освіти Іван Вакарчук заявив про те, що одним із пріоритетних завдань його відомства є впровадження в повному обсязі викладання у вищих навчальних закладах українською мовою протягом трьох років.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Ющенко заявив, що вищі навчальні заклади повинні ефективніше проводити національну мовну політику.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK