Рада вирішила заслухати звіт Кабміну 5 лютого

Рада вирішила заслухати звіт Кабміну 5 лютого
15 хвилин

Про це сьогодні повідомив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін. За його словами, відповідне рішення було ухвалено сьогодні на погоджувальній раді парламенту.

Представники фракцій, як повідомив Кожем'якін, вважають, що звіт уряду не варто заслуховувати на цій сесії, а варто це зробити на наступній сесії, аби зберегти всі норми.

Таким чином, за словами бютівця, буде дотримано регламентних норм і норм Конституції. Крім того, зазначив він, до 5 лютого уряд зможе більш ґрунтовно підготуватися до звіту.

Водночас, Кожем'якін зазначив, що під час погоджувальної ради не було підтримано пропозицію про продовження поточної сесії ВР і роботи парламенту без канікул.

Раніше, під час сьогоднішнього засідання Ради, спікер Володимир Литвин пообіцяв поставити на голосування на погоджувальній раді пропозицію про роботу парламенту без канікул.

Нагадаємо, вчора народні депутати розглядали питання про стан українсько-російських відносин у газовій сфері. Під час розгляду була присутня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. При затвердженні регламенту розгляду газового питання анонсувався її виступ. Однак після завершення розгляду даного питання і після чергової перерви парламенту Тимошенко так і не з'явилася в сесійній залі.

Крім того, вчора  Рада відмовилася прийняти проект постанови про ситуацію із постачанням природного газу в Україну. У документі пропонувалося засудити недружні стосовно України заяви і дії посадових осіб Росії. Також Рада відмовилася підтримати звернення українського парламенту до Федеральних зборів РФ.

Також Рада створила слідчу комісію з питань розслідування функціонування газотранспортної системи України та забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках.

***

У п'ятницю, 16 січня, передбачено закриття третьої сесії ВР шостого скликання, а 3 лютого передбачено відкриття четвертої сесії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK