Кириленко виступив проти виступу Фірташа в Раді, а регіонали - за

Кириленко виступив проти виступу Фірташа в Раді, а регіонали - за
focus.in.ua

"Я не думаю, що парламент є трибуною для олігархів, до якого б політичного середовища він не належав", - сказав Кириленко.

Він зазначив, що люди такого рангу повинні з'ясовувати свої відносини на телевізійних шоу. "А в парламенті повинні виступати прем'єр-міністр, члени уряду, народні депутати", - сказав нардеп.

При цьому В'ячеслав Кириленко додав, що перетворювати парламент в посміховисько "на догоду зовнішнім силам" не потрібно дозволяти.

Водночас, інший нунсівець, лідер Єдиного Центру Ігор Кріль ініціативу Фірташа щодо виступу в парламенті оцінив позитивно.

Між тим, перший заступник голови фракції регіоналів Олександр Єфремов, заявив, що фракція Партії регіонів підтримає виступ Фірташа у Верховній Раді щодо газових питань.

За словами Єфремова, це питання має бути винесено на обговорення погоджувальної ради і там прийнято відповідне рішення.

Водночас, регіонал зазначив, що якщо низки фракцій не дадуть згоди на заслуховування інформації Фірташа, то "це означатиме, що вони бояться почути правду щодо тих звинувачень, які звучать на адресу уряду".

Як повідомлялося, сьогодні бізнесмен Дмитро Фірташ, який володіє 45% компанії RosUkrEnergo, звернувся з листом до спікера Володимира Литвина, в якому попросив дозволити йому в парламенті роз'яснити роль RosUkrEnergo в поставках природного газу в Україну.

Нагадаємо, 13 січня Рада розглядала питання, пов'язані зі станом забезпечення України енергоносіями та укладання міжнародних договорів про постачання й транзит газу. Рада відмовилася підтримати звернення українського парламенту до Федеральних зборів РФ, а також відмовилася прийняти проект постанови про ситуацію з поставками природного газу в Україну.

Водночас, Рада створила слідчу комісію з питань розслідування функціонування газотранспортної системи України та забезпечення газом споживачів в 2008-2009 роках.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK