Киянам все ж таки підвищать плату за воду та опалення

Киянам все ж таки підвищать плату за воду та опалення
astrakhan.aif.ru
Проекти розпоряджень Про затвердження тарифів на теплову енергію та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення та Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення холодної та гарячої води для населення "від 14 січня оприлюднено на сайті Київської міськадміністрації. Проект оприлюднено для обговорення, а кінцевий термін подання зауважень - 14 лютого.

Відповідно до розпорядження, тарифи на централізоване опалення для населення при відсутності будинкових засобів обліку теплової енергії складуть 2,06 грн. за 1 кв. м опалювальної площі. Тариф, що діє у даний час, складає 1,6 грн. за 1 кв. м, тобто підвищення складе 28,7%.

Тариф на гаряче водопостачання для населення при наявності квартирного або будинкового приладу обліку складе 10,7 грн. за 1 кубометр, водовідведення - 1,08 грн. за 1 кубометр. Діючі тарифи - відповідно 6,84 грн. та 0,54 грн. за 1 кубометр.

Тариф на гаряче водопостачання при відсутності квартирного або будинкового приладу обліку - 37,45 грн. і водовідведення - 3,78 грн. на 1 людину в місяць. Діючі тарифи - відповідно 24 грн. та 1,89 грн. на 1 особу.

Тобто підвищення тарифу на гаряче водопостачання та водовідведення становитиме 60%.

Тариф на холодне водопостачання для населення при наявності квартирного або будинкового приладу обліку складе 1,48 грн. за 1 кубометр, водовідведення - 1,08 грн. за 1 кубометр. Діючий тариф - 0,94 грн. та водовідведення - 0,54 грн. за 1 кубометр.

Тариф на холодне водопостачання при відсутності квартирного або будинкового приладу обліку складе 8,14 грн., водовідведення - 5,94 грн. на 1 особу. Діючий тариф - 5,17 грн. та водовідведення - 2,97 грн. за 1 кубометр.

Тобто загальне підвищення тарифів на холодне водопостачання складе 73%.

Тарифи на житлово-комунальні послуги для населення, що існують на даний час, були введені у дію із 1 грудня 2006 року.

Як повідомлялося, на сесії Київради 30 жовтня було внесено до порядку денного питання про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, у тому числі для населення. Було запропоновано збільшити тарифи у 1,7 разів. Проте, за ініціативи Леоніда Черновецького депутати проголосували за підвищення тарифів для особливо прибуткових підприємств у 10 разів, тим самим залишивши плату за комунальні послуги для населення на колишньому рівні.

Підписане мером розпорядження про збільшення тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб у 1,08-10 раз, було скасовано Президентом Віктором Ющенком.

Після цього Черновецький підписав нові розпорядження про підвищення тарифів на компослуги для юросіб у 1,08-9,5 разів, що знову були скасовані Президентом.

На даний момент у Київській міськадміністрації знову підготували розпорядження про підвищення тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб. Сьогодні також стало відомо, що Київська міська державна адміністрація знову збільшила тарифи на комунальні послуги для бюджетних та комерційних організацій.

На сесії 25 грудня 2008 року Київрада ввела мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до свого розпорядження про скасування цього мораторію.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK